Hírek

Ezüstérmet szereztek a pécsi öregfiúk

Labdarúgás

2019. január 14.

Második helyen végzett a PMSC öregfiú-csapata a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban megrendezett 27. Gabora Gálán.

Ezüstérmet szereztek a pécsi öregfiúk

Döntetlennel kezdte a múlt szombaton 27. alkalommal megrendezett Gabora Gálát a PMSC öregfiúk-csapata, amely csoportjának első összecsapásán 1-1-re végzett a Hotel Salgó alakulata ellen Salgótarjánban. A piros-feketék találatát Lehota Tibor gólpasszából Hergenrőder Tamás szerezte. Az oldalvonal mellett Megyeri Károly és Bodnár László dirigálta pécsiek a folytatásban 4-1-es győzelmet arattak a Szombathelyi Haladás ellen. A vasiak hálójába Lehota Tibor, Hergenrőder Tamás, Pataki Tamás, illetve Nagy Ervin talált be.

 

Ezt követően a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott Ferencvárosi Sasok gárdájával mérkőztek meg a baranyaiak, akiket Lipcsei Péterék szinte a kapujuk elé szegeztek, ám a zöld-fehérek helyzetei minden esetben elkerülték a kaput. Majd az utolsó percben előrukkoltak a mecsekaljaiak, és Pataki Tamás a bal sarokba lőtte a mérkőzés egyetlen gólját. Ezután jöhetett a mindent eldöntő összecsapás, amely izgalmas, változatos, és nem mellékesen gólgazdag csatát hozott a ZTE ellen.

 

A fináléban Papp Tamás révén a zalaiak szereztek vezetést, de aztán Lehota Tibor lövése Marian Slukaról öngólt érően a hálóba került. Kisvártatva Kocsárdi Gergely visszaállította a kék-fehérek előnyét, de aztán Hergenrőder Tamás és Pataki Tamás góljaival fordult a kocka. Ekkor a zalaegerszegiek nagy hajrát nyitottak, és Nikitscher Norbert, Orbán Norbert, majd Vörös Miklós találataival 5-3-ra megnyerték döntőt, míg a PMSC öregfiúk-csapata ezüstérmes helyen végzett a Gabora Gálán, amelynek bevételét – több mint hárommillió forintot – a salgótarjáni Jó Pásztor Római Katolikus Óvoda kapja.

 

– Gabora János meghatódva köszönte meg, hogy bevállaltuk a szereplést és ki merem mondani, közönségsikert arattunk – mondta Megyeri Károly, csapatvezető. – A pályán és azon kívül is kiváló egységként működtünk. Az elején nehezen kaptuk el a fonalat, de később az FTC ellen fontos győzelmet szereztünk. A mindent eldöntő mérkőzésen egy meglepően fiatal ZTE-vel játszottunk, a végére kissé elfogytunk és nem sikerült a bravúr. Remek élmény volt részt venni a tornán, büszke vagyok a fiúkra és ezúton is köszönjük a meghívást – tette hozzá a PMSC csapatvezetője.

 

A-csoport:

Hotel Salgó–Pécsi MSC 1–1. Gl.: Bolboaca (öngól), ill. Hergenrőder. Hotel Salgó–Szombathelyi Haladás 4–2. Gl.: Kisbali (2), Lavaj, Forgó, ill. Tóth P., Kenesei. Pécs–Szombathely 4–1. Gl.: Szakály, Hergenrőder, Pataki, Nagy E., ill. Vidóczi. Ferencváros–Hotel Salgó 3–0. Gl.: Milovanovics (2), Bubcsó. Ferencváros–Szombathely 4–1. Gl.: Besenyei (2), Wukovics, Lipcsei, ill. Kenesei. Pécs–Ferencváros 1–0. Gl.: Pataki. A csoport végeredménye: 1. Pécs 7, 2. Ferencváros 6, 3. Hotel Salgó 4, 4. Szombathely 0 pont.

 

B-csoport:

Zalaegerszegi TE–Dunaszerdahelyi AC 5–2. Gl.: Kaj (2), Nikitscher, Papp, Orbán, ill. Pinte, Simon. Debreceni VSC–Videoton 3–2. Gl.: Plókai M., Arany, Szatmári, ill. Zombori Z., Tiber. Zalaegerszeg–Videoton 2–0. Gl.: Kocsárdi, Orbán. Debrecen–Dunaszerdahely 4–1. Gl.: Bogdanovics (2), Kerekes (2), ill. Gombos. Videoton–Dunaszerdahely 3–3. Gl.: Sowunmi, Toldi, Tiber, ill. Méhes, Simon, Olejnik. Zalaegerszeg–Debrecen 6–1. Gl.: Mihalecz P. (3), Orbán, Nikitscher, Vörös, ill. Kerekes. A csoport végeredménye: 1. Zalaegerszeg 9, 2. Debrecen 6, 3. Videoton 1 (5–8), 4. Dunaszerdahely 1 p. (6–12).

 

A 3. helyért:

Debrecen–Ferencváros 6–4. Gl.: Arany (2), Bogdanovics (2), Madar, Sándor Cs., ill. Nicsenko (2), Szatmári (öngól), Besenyei.

 

Döntő:

Zalaegerszeg–Pécs 5–3. Gl.: Papp, Kocsárdi, Vörös, Nikitscher, Orbán, ill. Sluka (öngól), Hergenrőder, Pataki.

 

Különdíjak.

A legjobb kapus: Horváth Béla (Debrecen). A legjobb védő: Vámosi Csaba (Ferencváros). Gólkirály: Orbán Norbert (Zalaegerszeg). Ezüstcipős: Mészáros Ferenc (Pécs). Aranycipős: Vörös Miklós (Zalaegerszeg). A találkozókat Arany Tamás, Makai János, Pál László és Varga Gábor vezette. 

Bemutató mérkőzés:

Szponzorok–Nógrád Megyei Hírlap 2–1. 

Gálamérkőzések:

Sport Tv–Parlament 2–1, Rocky’s Barátok–Gabora Team 1–0, Parlament–Rocky’s Barátok 1–1, Gabora Team–Sport Tv 1–0, Sport Tv–Rocky’s Barátok 6–1, Parlament–Gabora Team 3–3.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán