Hírek

Pécsi úszók is küzdöttek a régiójuk sikeréért

Úszás

2019. január 24.

Kilenc pécsi úszó is tagja volt a Dél-Dunántúl csapatának, amely a Tüske Uszodában megrendezett Jövő Bajnokai összrégiós verseny második helyén végzett.

Pécsi úszók is küzdöttek a régiójuk sikeréért

A Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjának 9 régiója és közel 300 versenyzője mérte össze tudását a fővárosi eseményen, amelyen remekül szerepeltek a PSN Zrt. Sportiskola úszói. A Jövő Bajnokai programról az összerégiós koordinátor, Jancsik Árpád beszélt lapunknak, aki egyben a Dél-Dunántúl régióvezetője és a PSN Zrt. Sportiskola edzője is.
- A Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai programja egy utánpótlás-gondozó projekt, amelyben 11 és 14 év közötti sportolók vesznek részt. Ebből a korosztályból kerülnek majd ki a serdülő válogatottak, így amolyan előválogatottakként tekinthetünk a program résztvevőire. A régiónkban korábban nehézséget okozott a rengeteg utazás, de ezt a problémát felismerte a Magyar Úszó Szövetség is, így tavaly már helyi szinten is tudtunk olyan felkészítőnapokat szervezni különböző témakörökben, amelyek a szülőknek, az edzőknek és a sportolóknak is hasznos volt – kezdte Jancsik Árpád.

A szakember fontosnak tartja, hogy már ebben a korosztályban is tudatosan készüljenek a gyerekek egy-egy versenyre, illetve a jövőjükre, ezért többek között pszichológiai, regenerálódással és a hatékony szárazföldi edzéssel kapcsolatos szemináriumokon is részt vettek a régió kiválóságai a tavalyi évben. Jancsik Árpád hozzátette, hogy a szövetség felismerte azt is, mennyire fontos a versenyző-nevelés folyamatában a szülők szerepe, ezért őket is bevonták a programokba.

A Budapesten megrendezett összrégiós torna méltó lezárása volt a 2018-as esztendőnek és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.
- Az úszás ugyan elsősorban egyéni sport, de fontos, hogy a sportolók csapatként is tudjanak működni, ezért is hasznosak az ilyen megmérettetések, ahol együtt és egymásért is úsznak a régiók legjobbjai. A területek közötti versenyben nagy örömünkre a Dél-Dunántúl a második helyen végzett kilenc pécsi úszóval a soraiban, ráadásul egyéni sikernek is örülhettünk, hiszen a csillagszóró futamban a PSN Zrt. kiválósága, Séner Martin a harmadik helyen végzett. Ebben a különleges versenyben a kilenc régió legjobbjai küzdöttek meg egymással mind a négy úszásnemben, így különösen embertpróbáló feladat volt – büszkélkedett Jancsik Árpád.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói