Hírek

Pécsi tréner a junior pólósok új edzője

Vízilabda

2019. január 31.

Lukács Gergelyt óriási megtiszteltetés érte, ami egyben nagy felelősséggel is jár.

Pécsi tréner a junior pólósok új edzője

A Vári Attila vezette Magyar Vízilabda Szövetség január 31-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az 1999/2000-es korosztály válogatottjának edzője Kemény Kristóf lesz a folytatásban, akinek a munkáját a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője, a PSN Zrt. vízilabda szakosztályának vezetője, Lukács Gergely segíti februártól.

 
A Magyar Vízilabda Szövetség célja a hagyományok tisztelete mellett az utánpótlás-nevelés szakmai megújítása. A szövetség erősíteni kívánja a generációk közötti együttműködést, számít arra, hogy az idősebb korosztály tapasztalataival segíti a fiatalok munkáját, melyhez biztosítják a legmodernebb sportszakmai hátteret. A felkésért egyrészt nagy megtiszteltetésnek tartó Lukács Gergely kiemelte, hogy amellett, hogy elismerés, egyben nagy felelősség is egy válogatott mellett dolgozni.

  • - Természetesen óriási megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhetem majd a nemzetközi porondon és a Margitszigeten dolgozhatok a junior válogatottal, de nem szabad elfelejteni, hogy ezzel nagy felelősség is jár, hiszen szakmailag hatalmas kihívás a magyar felnőtt válogatott alatti korosztály edzői posztját betölteni. A négy legidősebb utánpótlás korosztály szakmai igazgatójának Cseh Sándort nevezték ki, én pedig Kemény Kristóf segítőjeként tevékenykedek majd, így áll fel a szakmai stábunk. Ez nem jelenti azt, hogy a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzői posztját és a PSN Zrt. szakosztályvezetői feladatait nem vállalom a továbbiakban, hiszen elindultunk a játékosokkal és az edzőkkel egy úton, amit semmiképp sem szeretnék abbahagyni, jó irányba halad a munkánk, amit az elmúlt évek Komjádi-kupa sikerei is bizonyítanak és vannak még terveink a jövőre nézve is – fogalmazott a tréner.

Lukács Gergely két éven keresztül dolgozott már együtt Kemény Kristóffal, akivel azóta is baráti viszonyt ápol, így minden bizonnyal már a kezdetektől gördülékenyen fog haladni a közös munka.

  • - Jövő kedden tartjuk a junior válogatottnak az első edzést, megkezdjük a felkészülést az augusztusi világbajnokságra, amelynek Kuvait ad majd otthont. A keret össze tagját ismerem, hiszen az OB I-es gárdával sokat játszottunk már ellenük, ugyan napi szinten még nem dolgoztam velük, de tudom, hogy tömve van a gárda tehetséges fiatalokkal, akikből alázatos munkával ki kell hoznunk egyénileg és csapatszinten is a legtöbbet.

Fotó: PVSK-Mecsek Füszért archív 2015-ből
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók