Hírek

A jövő bajnokait keresik

Úszás

2019. március 8.

Pécsett tartották az Úszónemzet Program kihelyezett ülését, amelyen dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, Varga Csaba, a program projektvezetője és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is részt vett.

A jövő bajnokait keresik

Ősszel Pécsett indulhat az Úszónemzet Program, amelynek célja, hogy szakmailag és erkölcsileg is felkészült szakemberek foglalkozzanak az úszni tanuló gyerekekkel, illetve felfedezzék azokat a tehetségeket, akikből akár Magyarország következő olimpiai bajnokai lehetnek.

A baranyai megyeszékhelyen évek óta jól működik az óvodás és kisiskolás ingyenes úszásoktatás, amelyből több olyan gyermek került ki, akik később nemzetközi sikereket is elértek a vizes sportágakban. A Magyar Úszószövetség elnöke, dr. Wladár Sándor elmondta, kiemelt feladatnak tartják az utánpótlás-nevelést.

- Vári Attila meghívására érkeztünk Pécsre, ahol vezérigazgató úr beszámolt a PSN Zrt.-nél zajló jelentős és sokrétű munkáról. Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy a magyar gyerekekkel megfelelő szakemberek foglalkozzanak kicsi koruk óta, fontos, hogy minden gyermek megtanuljon úszni és megfelelő vízbiztonsága legyen, ez lehet az alapja annak, hogy később több sportágban is lehetősége legyen nagyobb sikerek elérésére – fogalmazott a korábbi olimpiai bajnok úszó, aki hozzátette, 2017 első felében többen fulladtak vízbe, mint a 2016-os esztendőben, többek között ezért is lenne igen fontos, hogy minden gyermek legalább alapszinten megtanuljon úszni.

A Magyar Úszószövetség elnöke kiemelte, hogy a Pécsett folyó kiváló szakmai munka példát jelenthet az ország többi városa számára is, ezért tartották fontosnak, hogy Pécsett kezdjék meg a programmal kapcsolatos tárgyalásokat, egyeztetéseket. Az Úszónemzet Program projektvezetője, Varga Csaba a részletekről is beszélt a pénteki találkozón.

- Az adatgyűjtés mellett szeretnénk a létesítmények állapotát is felmérni, hiszen a megfelelő szakmai munkához ezek elengedhetetlenek. Mivel az uszodákat nem tudjuk elvinni a gyerekekhez, ezért azon dolgozunk, hogy milyen módon tudjuk az óvodásokat és kisiskolásokat eljuttatni a létesítményekbe, ez is fontos szempontja a munkánknak. Pécs az eredményességet tekintve kiemelt helyen szerepel, azt gondolom, hogy a PSN Zrt.-vel közösen rengeteg dolgot tudunk megvalósítani az ősszel induló program során – fogalmazott a projektvezető.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a látogatás során a MÚSZ elnöke hangsúlyozta a városban folyó szakmai munka sikerességét, emellett nagy megtiszteltetésnek is tartja, hogy személyesen is jó kapcsolatot ápol a szövetség első emberével.

- Nemcsak mint a PSN Zrt. vezérigazgatója, hanem mint a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is sok közös programban veszünk részt az Úszószövetség szakembereivel, ezért nagyon sok közös sikernek örülhettünk már az elmúlt években. Pécsett régóta foglalkozunk az óvodás és utánpótlás úszásoktatással, számunka mindig is a minőség volt az elsődleges. A célunk az, hogy amellett, hogy megfelelő úszástudással rendelkező fiatalokat neveljünk, meg szeretnénk találni a jövő olimpiai bajnokait is akár öttusa, vízilabda vagy úszás sportágakban.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek