Hírek

Újabb sportdiplomáciai siker

Vízilabda

2019. március 13.

A Málta?Magyarország Férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező kapcsán a máltai Sport- és ifjúságügyi miniszter parlamenti dolgozószobájában, baráti találkozón fogadta Vári Attilát, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét és az őt kísérő delegációt.

Újabb sportdiplomáciai siker
Dr. Clifton Grima elismeréssel szólt a magyar vízilabda nemzetközi sikereiről. Hangsúlyozta, hogy Magyarország a világ vizes sportjainak központjává vált azzal, hogy számos kimagasló minőségű nemzetközi sportrendezvényt bonyolít le. A miniszter külön kiemelte, hogy az elmúlt években milyen magas szintű sportlétesítmények kerültek Magyarországon átadásra. 

Málta is szeretne hasonló nemzetközi színvonalú fedett sportuszodát építeni a jövő évben. A miniszter utasította a Máltai Vízilabda Szövetség jelenlévő elnökét arra, hogy magyar partnerével együttműködési szándéknyilatkozatot dolgozzon ki. Az elnök hamarosan e célból Magyarországra utazik. Az együttműködési szándéknyilatkozat tartalmazni fogja az utánpótlás-nevelésével kapcsolatos tapasztalatok átvételét, valamint az edzőképzést és a közös edzőtáborozást érintő javaslatokat. 

dr. Clifton Grima felajánlotta, hogy a máltai fél költségén a máltai nyári vízilabda-bajnokság idejére magyar játékvezetőket foglalkoztat a Magyar Vízilabda Szövetség ajánlása alapján. Ezzel segíti a nyári bajnokság magas színvonalú lebonyolítását. A miniszter kifejezte részvételi szándékát a 2020. januári Európa-bajnokságon. 

A találkozót követően az MVLSZ delegációja partnerével együtt megtekintette a Világliga csoportmérkőzést, amelyet a magyar csapat 24–8-ra megnyert.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók