Hírek

Vári Attila: Jó volt magyarnak lenni Torinóban is

Vízilabda

2019. április 1.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke boldogan akasztotta az Európa Kupában harmadik helyen végző játékosaink nyakába a bronzérmeket.

Vári Attila: Jó volt magyarnak lenni Torinóban is
Kovács Zoltán főtitkár és Marjay Zsolt játékvezető társaságában egyeztetett a LEN és a FINA vezetővel. A június 4-9. között esedékes női Világliga Szuperdöntőt mindenki várja. 

Az olaszok elleni győztes mérkőzést (13-11, itt olvashat róla) követően válogatottunk tagjai megnézték a finálét, amelyet Hollandia 11-9-re nyert meg Oroszország ellen, majd következhetett a ceremónia. 

Bíró Attila irányította csapat (a szövetségi kapitány értékelését itt olvashatják) játékosainak a bronzérmeket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke akasztotta a nyakába. 

A kétszeres olimpiai bajnok büszkén nyilatkozott a díjátadó után: „Büszkék vagyunk, jó volt magyarnak lenni Torinóban is! Nagyon nagy fegyvertény, hogy az olaszokat a saját otthonukban győztük le. Az új szabályok adta lehetőségeket jól kihasználta a csapat, de még értelemszerűen vannak merítési lehetőségek, hiszen nem egyszerű ilyen hamar átállni az új gondolkodásmódra. A bronzérem szép eredmény, gratulálok a lányoknak, a stábnak!” 

Vári Attila mellett ott volt a helyszínen Kovács Zoltán főtitkár, valamint Marjay Zsolt, nemzetközi játékvezetőnk is – miként az MVLSZ elnöke megemlítette: „Így, közösen egyeztettünk a LEN és a FINA képviselővel, értékeltük minden szempontból a tapasztalatokat, az új szabályok alkalmazását is. A jövő héten a zágrábi, férfi Európa Kupa nyolcas döntője során is megtesszük majd ugyanezt. A nemzetközi szövetség vezetői elmondták, nagyon várják már a júniusi, budapesti Női Világliga Szuperdöntőt, amelyen bizonyosan nagy küzdelmek lesznek. Látva csapatunk torinói szereplését is, joggal reménykedhetünk ismét egy szép eredményben.” 

A női válogatott torinói kerete 
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 

Forrás: MVLSZ
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek