Hírek

Jól teljesítettek a Világkupán

Úszás

2019. április 11.

Idei első paraúszó versenyén vett részt a PSN Zrt. két válogatott versenyzője, a paralimpiai bronzérmes Konkoly Zsófia és az Eb-ezüstérmes Iván Bence.

Jól teljesítettek a Világkupán

A tavalyi sikeres Európa-bajnokságot követően hosszú ideig nem volt lehetőségük a pécsi paraúszóknak összemérni tudásukat a nemzetközi mezőnnyel, ezért alig várták az április elején megrendezett indianapolisi Világkupát, amelyen újra rajtkőre állhattak. A megmérettetés előtt kéthetes edzőtáborban vettek részt Jancsik Árpád tanítványai, így nem az egyéni csúcsok megdöntése, hanem a versenyszituációk gyakorlása volt az elsődleges cél. Iván Bence nem sokkal maradt el az Európa-bajnokságon úszott idejétől 100 méter mellen és 200 méter vegyesen, mindkét számban egyaránt a harmadik helyen csapott célba kategóriájában, 50 méter pillangón pedig a hatodik helyen végzett. Konkoly Zsófia 400 méter gyorson a hetedik, 100 méter gyorson az ötödik, 100 méter háton a negyedik helyet szerezte meg, a 100 méter pillangó eredményhirdetésén viszont az aranyérmet akasztották a nyakába.

- A pécsi sportolók legközelebb a Magyar Paraúszó Bajnokságon állnak majd rajtkőre Hódmezővásárhelyen, azt követően pedig júniusban a berlini Világkupa vár rájuk. Úgy tűnik, hogy sajnos idén sem lesz szerencsénk a paralimpiai kvalifikációs világbajnoksággal, hiszen az előző vb-t a mexikói földrengés miatt két hónappal elhalasztották, ezúttal pedig a malajziai helyszínt törölték és sem az új rendező, sem az időpont nem ismert még. Ugyan messze van még a nyár és a felkészülést is tudjuk még igazítani a világbajnoksághoz, de az ilyen bizonytalanság megviseli a sportolókat – fogalmazott Jancsik Árpád. 

Következő verseny a Magyar Paraúszó bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen, majd júniusban a berlini világkupán veszünk részt. Ezt követi majd a már paralimpiai kvalifikációs világbajnokság amivel megint nincs szerencsénk, hiszen az előző  VB a mexikói földrengés miatt az utolsó pillanatban le lett fújva és bár két hónappal rá megszervezték, a bizonytalanság a felkészülésre rányomta a bélyegét. Az idei malajziai helyszín törlésre került és sem az új helyszín, sem az időpont nincs meg még mindig. Bár messze van még a nyár és addig lesznek versenyek, a felkészülést tudjuk majd igazítani az ilyesfajta bizonytalanság inkább a sportolókat viselik meg lelkileg. 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek