Hírek

Jó ügyért is fociztak a régió tehetségei Pécsett

Labdarúgás

2019. május 18.

Május 18-án, szombaton ismét Pécsett rendezték a világ egyik legnagyobb U12-es utánpótlásverseny-sorozatának regionális elődöntőjét, a Danone Focikupa a Gyermekekért torna pécsi állomásán nyolc csapat mérte össze tudását.

Jó ügyért is fociztak a régió tehetségei Pécsett

A PMFC, a Paks, a Szekszárd, a Szentlőrinc, a Kaposvár, a Mohács, a Kaposvölgye és a PVSK csapatai küzdöttek meg szombaton egymással a Danone Nations Cup budapesti döntőjébe kerüléséért a PMFC stadionjában, a rendezvényen dr. Őri László, Pécs város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.

- Nagy örömömre szolgál, hogy negyedik alkalommal adhat otthont Pécs városa ennek a nagyszerű tornának, amely a baranyaiak mellett a tolnai és somogyi gyerekeket is megszólítja. A Danone-nal közösen a célunk évek óta változatlan, azt gondoljuk, hogy akkor kell megszerettetni a mindennapos testmozgást a gyerekekkel, amikor a legfogékonyabbak arra, emellett szeretnénk felhívni a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára is, ez a rendezvény két fő üzenete – fogalmazott dr. Őri László a megnyitón.

A kupa tiszteletbeli nagykövete, a korábbi válogatott labdarúgó Vincze Ottó lapunk érdeklődésére elárulta, hogy játékosként is mindig szeretett Pécsre látogatni, mert itt az életet és a labdarúgás szeretetét tapasztalta.

- Pécsett mindig nagyon sok néző előtt játszottunk, ezért élmény volt a baranyai megyeszékhelyre érkezni. A Danone és az MLSZ immár évek óta közösen dolgozik azért, hogy ez a rendezvény több városba is eljuthasson és minél több gyermeket szólíthasson meg. Azt gondolom, ez egy követendő példa és bízom abban, hogy sokan teszik le a jövőben is a voksukat a gyerekek tehetséggondozása mellett. Nagyon sok tehetséges fiatal van Pécsett és a régióban, remélem, hogy a környék labdarúgása hamarosan újra méltó helyére kerül majd – fogalmazott Vincze Ottó.

A program különleges eleme, hogy a résztvevő akadémiák bevonásával a Danone sportfelszerelés-gyűjtést szervez az állami gondozásban és nevelőszülőknél élő labdarúgó gyermekek megsegítésére.

A tornát végül a PMFC együttese nyerte meg, a pécsiek a Kaposvárt győzték le a döntőben 1-0-ra.

Végeredmény:

1. PMFC
2. Kaposvár
3. PVSK
4. Paks
5. Mohács
6. Szekszárd
7. Szentlőrinc 
8. Kaposvölgye

 

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán