Hírek

Jó ügyért is fociztak a régió tehetségei Pécsett

Labdarúgás

2019. május 18.

Május 18-án, szombaton ismét Pécsett rendezték a világ egyik legnagyobb U12-es utánpótlásverseny-sorozatának regionális elődöntőjét, a Danone Focikupa a Gyermekekért torna pécsi állomásán nyolc csapat mérte össze tudását.

Jó ügyért is fociztak a régió tehetségei Pécsett

A PMFC, a Paks, a Szekszárd, a Szentlőrinc, a Kaposvár, a Mohács, a Kaposvölgye és a PVSK csapatai küzdöttek meg szombaton egymással a Danone Nations Cup budapesti döntőjébe kerüléséért a PMFC stadionjában, a rendezvényen dr. Őri László, Pécs város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.

- Nagy örömömre szolgál, hogy negyedik alkalommal adhat otthont Pécs városa ennek a nagyszerű tornának, amely a baranyaiak mellett a tolnai és somogyi gyerekeket is megszólítja. A Danone-nal közösen a célunk évek óta változatlan, azt gondoljuk, hogy akkor kell megszerettetni a mindennapos testmozgást a gyerekekkel, amikor a legfogékonyabbak arra, emellett szeretnénk felhívni a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára is, ez a rendezvény két fő üzenete – fogalmazott dr. Őri László a megnyitón.

A kupa tiszteletbeli nagykövete, a korábbi válogatott labdarúgó Vincze Ottó lapunk érdeklődésére elárulta, hogy játékosként is mindig szeretett Pécsre látogatni, mert itt az életet és a labdarúgás szeretetét tapasztalta.

- Pécsett mindig nagyon sok néző előtt játszottunk, ezért élmény volt a baranyai megyeszékhelyre érkezni. A Danone és az MLSZ immár évek óta közösen dolgozik azért, hogy ez a rendezvény több városba is eljuthasson és minél több gyermeket szólíthasson meg. Azt gondolom, ez egy követendő példa és bízom abban, hogy sokan teszik le a jövőben is a voksukat a gyerekek tehetséggondozása mellett. Nagyon sok tehetséges fiatal van Pécsett és a régióban, remélem, hogy a környék labdarúgása hamarosan újra méltó helyére kerül majd – fogalmazott Vincze Ottó.

A program különleges eleme, hogy a résztvevő akadémiák bevonásával a Danone sportfelszerelés-gyűjtést szervez az állami gondozásban és nevelőszülőknél élő labdarúgó gyermekek megsegítésére.

A tornát végül a PMFC együttese nyerte meg, a pécsiek a Kaposvárt győzték le a döntőben 1-0-ra.

Végeredmény:

1. PMFC
2. Kaposvár
3. PVSK
4. Paks
5. Mohács
6. Szekszárd
7. Szentlőrinc 
8. Kaposvölgye

 

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 25.

Ma az edzőket ünnepeljük

2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán