Hírek

Sebők Ferenc emlékversenyt rendeztek Pécsen

Lövészet

2019. június 7.

Június 1-én a Pécs Városi Lőtéren ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a tavaly elhunyt Sebők Ferencről.

Sebők Ferenc emlékversenyt rendeztek Pécsen

Sebők Ferenc 1926.06.15-én született Szegeden. A sportlövészettel Pécsett ismerkedett meg a pécsi gázműnél. Munkahelyváltás után az uránbányánál dolgozott, ahol már az MHSZ időben is több üzemnél volt lőtér, így a sportlövészet sokak kedvenc sportága volt. Az 1970-es években a Mecseki Ércbányász Lövészklubnál, majd a jogutódainál, MHSZ Petőfi Sándor Lövészklubnál és Pécs Városi Lövészklubnál mint puskás versenyző, később, mint edző adta át tudását a fiatalságnak. Versenyzőként is szorgalmas volt és eredményes. A kisöbű sportpuska 60 fekvő versenyszámban volt a legeredményesebb, vidékbajnokságon és országos bajnokságon is dobogós helyezést ért el. Segédedzői végzettséget szerzett és I. osztályú versenybíróként is működött versenyeken. Az utánpótlás-nevelés terén többször elismerésben részesült Pécs városa, Baranya Megye és a Magyar Sportlövők Szövetsége által a versenyzői által elért eredményeik alapján.

Nemcsak mint sportoló, sportvezető, edző állta meg helyét hosszú éveken keresztül, hanem jó munkatárs, barát és példakép volt mindannyiunk számára. Versenyzői felnéztek rá, szerették, szívesen vettek részt az általa tartott edzéseken. Hosszú éveken át jó egészségnek örvendett, szerette a természetet, szeretett túrákon részt venni barátaival, rendszeresen kirándult a Mecsekben. Sokat mesélt tanítványainak, akik szívesen hallgatták versenyekre való utazáskor. Mindenkihez volt egy kedves szava, ha látta, hogy valaki szomorkodik egy gyengébben sikerült verseny után, mindig megtalálta a módját, hogy hogy lehetne orvosolni a problémát. Nagyon népszerű volt nem csak a klubjában, más klubok versenyzői is szívesen beszélgettek vele, kérték ki véleményét. Edzői munkája alatt is segített a megyei sportlövő szövetség feladatainak ellátásában, versenyek rendezésében.

Hosszú éveken át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a 88. születésnapja alkalmából megkapta azt a puskát, amivel nagyon sok éven keresztül versenyzett és sikereket ért el.

Sajnos 2018 nyarától egyre többször panaszkodott, hogy fáradékony, már nem tud a Mecseken túrákon részt venni, aztán kórházba került, és sajnos jött a szörnyű hír a fiától, Tamástól, hogy Feri bácsi meghalt. Temetése Szegeden volt, melyen sok tanítványa, sporttársa, munkatársa, barátja jelen volt.

A temetése után a munkássága elismeréseként, hogy sokáig emlékezzük rá tisztelegve és elismerve a sportlövészetért végzett munkáját, emlékvitrint rendeztünk be, és azt a lőteret, ahol versenyzett, Sebők Ferenc 50 méteres lőcsarnoknak nevezzük el. A Pécs Városi Lövészklub Sebők Ferenc emlékversennyel emlékezik meg Feri bácsiról.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában