Hírek

Vizes-vb: Kenderesi a 8. helyet szerezte meg

Úszás

2019. július 23.

FRISSÍTVE: Nyolcadikként csapott célba Kenderesi Tamás a 200 m pillangó döntőjében

Vizes-vb: Kenderesi a 8. helyet szerezte meg

Magyar idő szerint szerda hajnalban jutott be szétúszással a döntőbe 13 század előnnyel, 1:59.39-es idővel. A fináléban 1:57.10-es időeredménnyel Kenderesi Tamás a 8. helyen végzett a 2019-es vizes vb-n.

Az PSN Zrt. olimpiai bronzérmes úszója térdsérüléssel, fejfájással és gyomorpanaszokkal csinálta végig a versenyt, elmondása szerint nem tudott eleget pihenni, ehhez képest felkészültsége miatt bizakodó volt a döntővel kapcsolatban. A döntőbe való bejutása is dupla erőbefektetést igényelt a szétúszás miatt, de így is bekerült a fináléba.

Jelenleg is térdszalagszakadással küzd, amely miatt a világbajnokság után rögtön műtét vár a sportolóra.

Korábban írtuk:

FRISSÍTVE: A dél-koreai Kvangdzsuban zajló úszó-vb magyar idő szerint szerda hajnali előfutamait a férfi 200 méteres pillangó döntőjéért vívott szétúszása nyitotta, amelyben Kenderesi Tamás legyőzte a bolgár Ivanovot, s bejutott a délutáni döntőbe.

A férfi 200 pillangó elődöntőjében Kenderesi Tamás kedden délután a bolgár Antani Ivanovval holtversenyben 1:56.25-öt úszott, ami mindkettejüket a 8. helyre rangsorolta, vagyis szétúszásra volt szükség kettejük között, hogy eldöntsék, melyikük lesz a finálé résztvevője.

Az egyik legkeményebb úszószámban a szétúszásra a szerdai program első elemeként került sor, s Kenderesi kiválóan kapta el a rajtot. Az első fordulónál bő fél testhossz volt az előnye a magyar olimpiai bronzérmesnek, s ezt a második ötven méteren is megőrizte.

A harmadik hosszon azonban a bolgár elkezdett zárkózni, ritmust váltott s már ő fordult az élen, így óriási hajrára volt kilátás. S valóban az utolsó 25 méteren Kenderesi is váltani tudott, s ugyan a tegnapinál sokkal gyengébb idővel, 1:59.39-cel, de 13 századdal megelőzve riválisát megnyerte a szétúszást, s bejutott a magyar idő szerint várhatóan délután háromnegyed kettőkor kezdődő fináléba!

„Ismerjük egymást, jóban vagyunk a bolgárral, kicsit fura is volt a helyzet. Mondtam neki, hogy vicces lenne, ha megint holtversenyben végeznénk. Igazság szerint keményebb versenyre számítottam, 25 után körbenézem, hogy hol van. Váltanom kellett, de tudtam, hogy jobb leszek, tulajdonképpen könnyen bekerültem a döntőbe. Kevesebbet pihenhetek, de hiszem, hogy ez nem vett ki belőlem annyit. Sok gondolat volt bennem az esti úszás után, elfáradtam, elbizonytalanodtam, hogy mi lesz. Az ob-n 1:53.4-et úsztam, amivel biztos dobogós lennék. Bízok benne, hogy az edzések alapján ennek kell mennie, ebbe kapaszkodom” – mondta Kenderesi a szétúszás után az M4 Sport kamerája előtt.

FÉRFI 200 M PILLANGÓ
SZÉTÚSZÁS A DÖNTŐÉRT

1. Kenderesi Tamás 1:59.39
2. Antani Ivanov (bolgár) 1:59.52

RÁJÁR A RÚD KENDERESIRE
Az MTI beszámolója szerint Kenderesinek az előfutamok előtt egész éjjel fájt a feje, a helyi ételek miatt pedig a gyomorpanaszai voltak, így alig aludt az elmúlt napokban. A szám olimpiai bronzérmese sérüléssel küszködik, oldalsó térdszalagszakadással versenyez Kvangdzsuban, ezért gyakorlatilag rögtön a világbajnokság után megműtik majd.
KORÁBBAN ÍRTUK:


Frissítve: Kenderesi Tamásra szétúszás vár szerdán

Milák Kristóffal együtt Kenderesi Tamás az aktuális világranglista első és második helyezettjeként az első, illetve a tizenegyedik helyen jutott elődöntőbe, ahol azonos futamba kerültek.

Kenderesi 1:56.25-es idejével 8. helyen végzett az összesített rangsorban. A bolgár Antani Ivanov század pontossággal ugyanezt az időeredményt úszta, így kettejükre szétúszás vár a szerda délelőtti programban, amely közép-európai idő szerint 3 órakor kezdődik az ő küzdelmükkel. 

Vicces lenne most újra úszni... Sajnos nem tudtam ritmust váltani, azt hittem, sokkal jobbat fogok úszni – nyilatkozta a PSN Zrt. úszója, aki most először van ilyen helyzetben.

A szám döntőjét magyar idő szerint szerdán 13.47-kor rendezik.

Korábban írtuk: 

A dél-koreai Kvangdzsuban megrendezett vizes világbajnokságon 1:56.82 perces idővel a 11. helyet megszerezve úszta a számot Kenderesi Tamás, aki izgalmakkal teli előfutamot tudhat maga mögött. A PSN Zrt. sportolója márciusban a Debrecenben rendezett úszó országos bajnokságon 1:53.42 perces időeredményével érte el az egyéni csúcsot, amelynek megdöntéséhez úgy tűnik kicsit többre van szükség a világbajnokságon.

– Nem kalkuláltam bele, hogy nyolcvan méternél nyelek egy komolyabb vízmennyiséget, ami miatt száz méterig a levegővétel helyett köhögtem. Meg akartam nyerni a futamot, de volt aki nagyon komolyan vette most, én viszont biztos voltam benne, hogy továbbjutok – mondta Kenderesi, aki szerint a délutáni elődöntőt 1:54-es eredménnyel kellene úsznia, de bízik benne, hogy képes rá.

Az olimpiai bronzérmes úszó térdszalagszakadással folytatja a versenyzést július 23-án, kedden, 13 órától Kvangdzsuban.


Kvangdzsu, 2019: Kenderesi kedden rajtol

Július 23-án, magyar idő szerint 03:00 és 05:45 között rajtol 200 m pillangón, a vizes világbajnokságon a PSN Zrt. olimpiai bronz-, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás. 

A dél-koreai Kvangdzsuba péntekre érkeztek meg a magyar úszók, Kenderesi szerint jó a hangulat, első benyomása az volt, hogy a medence gyakorlatilag végtelennek tűnik a mélysége miatt. Jó buli lesz – nyilatkozta az m4sport.hu-nak.

A versenyszám elődöntőjére 13:00 és 15:20 között kerül sor, a döntőben pedig július 24-én, szerdán, 13:00-tól 15:40-ig úsznak a legjobbak a dobogós helyekért.

A 18. vizes világbajnokság úszóversenyeit július 21-től élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Kép forrása: www.swimmingworldmagazine.com

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek