Hírek

Európa-bajnok az U15-ös vízilabda-válogatott!

Vízilabda

2019. július 30.

2019. július 21-28. rendezték a bulgáriai Burgaszban a fiú U15-ös Európa-bajnokságot. A magyar csapat - amelyben a PSN Zrt. sportolója, Gaszt Roland is gólszerzőként szerepelt - magabiztos győzelemmel 15-9-re verte meg ellenfelét.

Európa-bajnok az U15-ös vízilabda-válogatott!

Öt győzelem és egy vereség vezetett az egyhetes kontinensviadal aranycsatájáig, amit a fiúk kifogástalan játékkal nyertek meg.

Vincze Balázs, Derekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai álomszerűen kezdték az Európa-bajnokság fináléját. A harmadik perc elején Tymcyna Máté juttatta vezetéshez csapatát, és rögtön meg is nyitotta a gólcsapot. Szalai Péter duplájával valamint Nagy Ákos és Gaszt Roland találataival az első játékrész végén magabiztos, 5-0-s magyar vezetést mutatott a zsúfolásig telt burgaszi uszoda eredményjelzője. A lelátón zúgott a „Hajrá, Magyarok!", a medencében a magyar tehetségek pedig ezt meghálálva ott folytatták, ahol nyolc perc játék után abbahagyták, így félidőben 9-2-nél fordultak a csapatok. Nagyszünet után megérkezett a meccsbe az ellenfél is, magasabb fokozatra kapcsolt ugyan Montenegró (2-4), ötgólos magyar előnynél (11-6) következhetett a mindent eldöntő negyedik negyed. A magyar siker egyetlen percig sem forgott kockán, a magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet!

A pécsi Gaszt Roland remek játékkal rukkolt elő az összecsapásokon, még a döntőben is betalált a montenegrói csapat kapujába

– Nagyon jó érzés, hogy ilyen fiatalon komoly világeseményen is részt vehettem a válogatott tagjaként, azt gondolom, hogy jó teljesítményt is nyújtottam, az edzők is meg voltak elégedve a játékommal – kezdte az értékelést a PSN Zrt. vízilabdázója, Gaszt Roland, aki csapatkapitányként küzdött a magyar csapat sikeréért a kontinensviadalon – Pécsi edzőm, Török Viktor mindig azt szokta mondani, hogy ha kinyílik előttünk egy ajtó, akkor már csak át kell lépni rajta, ezt a gondolatot adtam át én is a finálé előtt a csapattársaimnak, ami úgy látszik, bevált.

A pécsi sportoló szerint az összeszokottság mellett a csapatszellem is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül a magyar csapat végzett az Európa-bajnokság élén.

– A gárda minden tagja küzdött a másikért, emellett egymás sikerének is örülünk mindig, legyen szó akár dobott gólról, blokkról vagy a ráúszásnál elhozott labdáról, ez az összetartás és küzdeni tudás meccsről meccsre segített hozzá minket a sikerhez. Ez a győzelem nagy lendületet ad számomra a következő szezonra is, hiszen jövőre világbajnokságon ugrik majd medencébe a csapat, szeretnék abba a válogatottba is bekerülni, de előtte persze a bajnokságra kell koncentrálnom, szeretnék jó eredményt elérni a PSN Zrt. színeiben is – fogalmazott Gaszt Roland.

A PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályának vezetőedzője, Lukács Gergely szerint már most elkezdik Gaszt Rolandot felkészíteni a felnőttcsapat edzéseihez való bevonásra, ami mindenképpen hozzájárul a fejlődéséhez.

Fiú U15-ös Európa-bajnokság

Bulgária, Burgasz, 2019. július 21-28.

Döntő

Magyarország-Montenegró 15-9 (5-0, 4-2, 2-4, 4-3)

Gólszerzőink: Nagy Á. 6, Szalai 4, Tymcyna 2, Gaszt, Kis, Tamás


ÚT AZ ARANYÉREMIG

MAGYARORSZÁG

Csoportkör

–Szlovákia 20-6

–Horvátország 8-9

–Románia 13-4

Nyolcaddöntő

–Oroszország 11-5

Negyeddöntő

–Szerbia 12-11

Elődöntő

–Olaszország 8-6

Döntő

–Montenegró 15-9

Az Eb-győztes csapat

Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor

Mezőnyjátékosok: Fekete Paolo, Nagy Ákos, Szépfalvi Gergő, Besenyei Áron, Barics Bence, Gaszt Roland, Tamás Kevin, Kis Ferenc Ágoston, Országh Mihály, Tymcyna Máté, Mészáros Bálint, Szalai Péter, Pál-Szabó Norbert

Edzők: Vincze Balázs, Derekas Szilárd, Kiss Csaba. Videóelemző: Balázs Miklós. Csapatvezető: Kovács Cs. Tamás

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek