Hírek

Még küzdenek a kvótáért a pólósok

Vízilabda

2019. július 30.

Szoros küzdelemben dőltek el a bronzmérkőzések a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a riválisok javára, így sem a férfi-, sem a női vízilabda-válogatott nem szerzett még olimpiai kvótát.

Még küzdenek a kvótáért a pólósok

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ennek ellenére örül az eredményeknek, hiszen mindkét gárda a legjobb négy közé jutott a világbajnokságon, a férfiak a horvátoktól, a nők az ausztráloktól szenvedtek vereséget a bronzmeccsen.

– Azt az egy-egy gólt a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon a szurkolókkal közösen már be tudjuk majd tapsolni, és döntőt játszhatunk. Persze jó lett volna itt bebiztosítani az olimpiai részvételt, de ugyanilyen erővel fogunk dolgozni, és otthon ki fogjuk harcolni az ötkarikás szereplést – ígérte Vári Attila, aki külön kiemelte a 2027-es világbajnoki pályázat sikerességét.

Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat előrelépett a tavalyi Európa-bajnoksághoz vagy az idei világligához képest.

– Van két lehetőségünk, biztos vagyok benne, hogy az egyiket ki fogjuk használni, és ki fogunk jutni az olimpiára, ahol az a cél, hogy akárcsak itt, ott legyünk az érmekért zajló csatározásban – szögezte le.

A férfi- és a női válogatott is legközelebb januárban, a budapesti Európa-bajnokságon szerezhet olimpiai kvótát, ahonnan mindkét nemben a kontinensbajnokok juthatnak ki egyenes ágon Tokióba.

18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU, VÍZILABDA

FÉRFIAK

A 3. helyért:

Horvátország–Magyarország 10-7 (2-1, 2-2, 2-2, 4-2)

További eredmények

Döntő: Spanyolország–Olaszország 5-10

Az 5. helyért: Szerbia–Ausztrália 13-9

A 7. helyért: Németország–Görögország 6-11


NŐK

A 3. helyért:

Ausztrália-Magyarország 10-9 (3-3, 4-3, 1-1, 2-2)

További eredmények

Döntő: Egyesült Államok–Spanyolország 11-6

Az 5. helyért: Oroszország–Olaszország 10-9

A 7. helyért: Görögország–Hollandia 9-11

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók