Hírek

Arannyal hangolódtak a bajnoki rajtra

Vízilabda

2019. augusztus 7.

Augusztus 2-4. között harmadik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a nyári Ifjúsági Vízilabda Karnevált, amelyen a PSN Zrt. U17-es gárdája felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Arannyal hangolódtak a bajnoki rajtra

A szombathelyi Tófürdő medencéjében két korosztály mérte össze tudását augusztus első hétvégéjén, a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is kiváló hangulat fogadta a résztvevőket.

A PSN Zrt. U17-es együttesét felkészítő Török Viktor szerint tanítványainak jót tett a monoton munkából való kizökkenés, a más jellegű terhelésnek köszönhetően feltöltődtek és motiválódtak. A tréner ugyan nem olyan régóta dolgozik együtt az U17-es korosztállyal, de nagyon hamar kialakult közöttük az összhang, az edzések és a mérkőzések is jó hangulatban telnek, megvan az együttműködés és a motiváció.

– A csapat minden egyes tagja kemény munkával és lelkesedéssel járult hozzá a sikerhez, igazi csapatmunka volt ez a győzelem a pécsiek részéről. Jelenleg gőzerővel készülünk a szeptemberi bajnoki rajtra, a korábbi évekhez képest módosult némileg a versenykiírás és a lebonyolítás, az alapszakaszban a gyerek-, serdülő- és az ifjúsági korosztályok összesített eredménye alapján mindössze két hétvége alatt fog eldőlni, hogy az 1-8. vagy a 9-16. hely valamelyikéért küzdhetünk majd a továbbiakban – fogalmazott Török Viktor.

A torna legjobb játékosának az U15-ös válogatottal pár hete Európa-bajnoki aranyérmet szerző Gaszt Rolandot választották, aki nagyon élvezte a karneváli hangulatot.

– Ahogy a torna elnevezése is utal rá, fergeteges hangulatot varázsoltak a szervezők Szombathelyre, folyamatosan szólt a zene, rengeteg ismerős arc vett részt a tornán és a mérkőzések is barátságos körülmények között zajlottak, azt gondolom, hogy remekül sikerült ráhangolódnunk a hamarosan kezdődő bajnokságra – árulta el Gaszt Roland.

A torna legjobb kapusa címet Gelencsér Máté kapta.

A tornán elért pécsi eredmények:

U17
PÉCS-UVSE
11-4

U13
PÉCS-AVUS
14-8

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek