Hírek

Kenderesit megműtötték, pihenés után újra belevág

Úszás

2019. augusztus 11.

Kenderesi Tamásnak csütörtökön megműtötték a sérült térdét, szombaton mehetett haza a kórházból. Az olimpiai bronzérmes úszónak második alkalommal műtötték a térdszalagját, most pihenőidőszak vár rá.

Kenderesit megműtötték, pihenés után újra belevág

Kenderesinek már csak varratszedésre lesz szüksége 1 hét múlva. A gyógyulási időszak ez alkalommal rövidebb ideig tart, mint korábbi – 6-7 hétig tartó – műtétjénél. A pihenés után fokozatos tornával és hajlításokkal kell edzeni a műtött térdet, így a jelenlegi rehabilitáció körülbelül 1 hónapig fog tartani.

– Nem úgy sikerült ez a verseny, ahogy szerettem volna. Jó formában éreztem magam, az edzéseken jól úsztam. Most nem jött ki úgy a lépés. Amit március végén úsztam az országos bajnokságon, azzal most ezüstérmes lettem volna – mondta a vizes vb-n 8. helyet elért Kenderesi.

Az PSN Zrt. úszója szerint több okból nem tudott olyan jó eredményt menni a Kvangdzsuban tartott világbajnokságon, főleg a térdsérülése és a szétúszás miatt, amelyet a döntővel egy napon kellett megúsznia.

A pihenőidőszak után, szeptember közepétől már csak a versenyekre szeretne koncentrálni, amelyek közül legfontosabbnak a 2020-as olimpiát tartja. A 200 m pillangó versenyszámban Kenderesinek eddig megvan az olimpiai A szint, az országos bajnokságon elért 1:53:42-es időeredményével második helyen áll a számban Milák Kristóf után. A 2020-as évben, márciusban tartandó országos bajnokságon érmet akar, illetve szeretné megdönteni egyéni csúcsát is.

Kenderesi Tamás edzője, Tari Imre hasonló véleményen van. Technikai szempontból sokat rontott szerinte az úszó teljesítésén a térdsérülés, hiszen emiatt nem sikerült olyan jól az elrugaszkodás és a fordulás sem. Emellett az edző szerint szétúszás nélkül körülbelül 2 másodpercet javíthatott volna az úszó, ami 6. helyezést jelenthetett volna a vizes vb-n.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek