Hírek

Cápát fogadtak örökbe a pécsi pólósok

Vízilabda

2019. augusztus 15.

A PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapata augusztus 14-én új szintre emelte a korábbi együttműködést a Pécsi Állatkerttel azzal, hogy a pólósok örökbe fogadták a létesítmény feketeúszójú szirticápáját.

Cápát fogadtak örökbe a pécsi pólósok

A Pécsi Állatkert és a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatának vezetősége immár évek óta szorosan együttműködve dolgozik azon, hogy mind az állatkert lakóit, mind a pécsi vízilabdázók mérkőzéseit egyre népszerűbbé tegyék a baranyai megyeszékhelyen élők és a turisták számára. Az együttműködés újabb állomása, hogy a csapat hivatalosan is örökbe fogadta az állatkert feketeúszójú szirticápáját, emellett mostantól a gárda tagjai társadalmi munkát vállalva segítik a létesítmény dolgozóit, így a játékosok és a szakmai stáb jobban megismerheti a gondozók mindennapjait is.

A sajtónyilvános örökbefogadáson Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert ügyvezetője elmondta, hogy évről évre egyre népszerűbb az örökbefogadás intézménye a létesítményben, ami nagy segítség az állatok számára is.

– Két fontosabb bevételi forrással működik a Pécsi Állatkert, egyrészt a hozzánk látogatók belépőjegyeiből tudjuk finanszírozni az állatkert fenntartását, másrészt a mostanihoz hasonló örökbefogadások segítik a gazdasági működésünket, így hatalmas segítség számunkra, hogy a PVSK-Mecsek Füszért együttese is az állatkert értékei mellett tette le a voksát, amellyel a fajfenntartásban és az oktatásban is pótolhatatlan segítséget nyújt. Azt gondolom, mindkét szervezet komoly értékeket képvisel, a pécsi vízilabdacsapat a küzdeni tudást, a kitartást, az állatkert pedig a természet szeretetét reprezentálja, fontos lenne, hogy a közös munkánkat minél többen megismerjék és követendő értéknek tartsák – mondta Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert ügyvezetője.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója maga is megtapasztalhatta korábban, milyen a PVSK-Mecsek Füszért tagjának lenni, hiszen a pécsi fekete-fehér színeket képviselve vonult vissza aktív vízilabdázó pályafutásától. A kétszeres olimpiai bajnok szerint tökéletes választás volt a cápa örökbefogadása, hiszen ez az állat testesíti meg talán a legjobban a vízilabdát.

– Fontosnak tartom, hogy minden lehetséges fórumon felhívjuk a figyelmet a természet szeretetére, ezért külön örülök annak, hogy az idén centenáriumát ünneplő PVSK vízilabdázói az ország egyik legszebb helyén elterülő Pécsi Állatkerttel együttműködve állnak ki a környezetvédelem mellett. Jó látni, hogy a sport és a társadalmi felelősségvállalás területén is jeleskedik az együttes, az utánpótlás és a felnőttek számára is fontos az értékek megőrzése a klubok és a válogatottak szintjén is – fogalmazott Vári Attila.

Az augusztus 23-án 100 éves fennállását ünneplő PVSK elnöke, Czerpán István azt hangsúlyozta, hogy a színvonalas edzések megtartása és az eredményesség mellett fontos az egyesület tagjainak az is, hogy a város társadalmi, gazdasági és jótékonysági életében is részt vegyen.

– Szeretném megdicsérni a vízilabda szakosztályunkat, mert a sport mellett fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is, ami példa lehet mások számára – mondta Czerpán István.

De Blasio Domenico, a PVSK-Mecsek Füszért szakosztályvezetője elárulta, hogy megadták a lehetőséget a csapat szurkolóinak, hogy három lehetőség közül válasszák ki, melyik állat illik szerintük a legjobban az együtteshez, a legtöbb szavazat végül a feketeúszójú szirticápára érkezett.

Sok egyesületnél bevett szokás a kabalaállat használata, mi az örökbefogadással a Pécsi Állatkerttel immár harmadik éve működő kapcsolatot szerettük volna újabb szintre emelni. Az augusztus végén induló 2019/2020-as szezonban a felszereléseinken is megjelenik majd a cápa motívuma, emellett a játékosok szakmai tudást nem igénylő feladatokat is el fognak látni majd az állatkertben, amellyel reményeink szerint segíteni tudják majd az itt dolgozók munkáját, illetve jobban megismerhetik az itt élő állatokat is – mondta De Blasio Domenico.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek