Hírek

Újra világbajnok Sipos Tímea

Úszás

2019. augusztus 23.

Ezúttal 3 arany- és 1 bronzérem lett a gyümölcse a 2019-es Transzplantáltak Világjátékán részt vevő, csak 13 éves Sipos Tímea munkájának, aki szombaton érkezik haza az Egyesült Királyságból.

Újra világbajnok Sipos Tímea

A PSN Zrt. úszója 1 éves kora óta májtranszplantált, Európa-bajnok és világbajnok aranyérmes, emellett többször állt már fel a dobogó 2. és 3. fokára is. Jelenleg a 13-14 éves juniorokkal megküzdve úszott különböző számokban a Világjátékokon, ahol 50 méter pillangón, 50 méter háton és 50 méter gyorson korosztályos világbajnoki címet szerzett, 50 méter mellen pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kipróbálhatta magát a felnőttek váltójában is, ahol 5. és 6. helyen végzett.

Sipos Tímea edzője, Módosné Iván Lili elmondta, hogy a kiváló úszó töretlenül halad előre, ami a testi és lelki felkészülésnek, a közös munkának egyaránt köszönhető. Tímea egészen augusztus 15-ig minden nap 1,5-2 órás edzésekkel készült a versenyre a pécsi Hullámfürdő 50 méteres medencéjében. Az sem állíthatta meg őket trénerével, amikor az uszoda szokásos, kéthetes felújítása miatt ideiglenesen az ANK 25 méteres medencéjében kellett gyakorolni, ráadásul Tímeát 3 úszótársa is lelkesen elkísérte és segítette az edzéseken annak ellenére, hogy nekik abban az időszakban szünet volt.

A tréner szerint a sok gyakorlás, technikai javítás és a hibák kiküszöbölése nagyban hozzájárult az eredményekhez, Tímea kiemelkedően teljesített, mellúszásban például majdnem egy testhossz előnnyel csapott célba.

Augusztus 31-én rendezik a PSN Zrt. Úszószakosztályának évnyitó rendezvényét Orfűn, ahol már ők is részt vesznek, ám az újabb szezon edzései kicsit később kezdődnek Tímea számára, hogy tudjon pihenni.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek