Hírek

Gőzerővel készülnek a triatlonosok

Triatlon

2019. augusztus 25.

Miközben sokan az utolsó pillanatokat használják még ki a nyárból, a PSN Zrt. fiatal triatlonistái - Bicsák Bence, Sárszegi Noémi és Soós Fanni - szorgalmasan járják a versenyeket, és közben készülnek a következő nagy megmérettetésekre.

Gőzerővel készülnek a triatlonosok
2019. augusztus 14-16. között, Tokióban rendezték a 2020-as olimpiai tesztversenyt, amely egyúttal olimpiai kvalifikációs versenynek is számított. Japánban nagy meleg és 100% körüli páratartalom fogadta a versenyzőket. A nehéz versenykörülményeken tovább rontott egy tájfun érkezése, amely a férfiak versenyére 100-120 km/h sebességű szelet is hozott. A szervezők az olimpiai távú verseny (1,5 km úszás – 40 km kerékpár – 10 km futás) lerövidítését tervezték, de végül sikerült a fiúk futamát a klasszikus távon megtartani. Bence egy nehézkesebb úszás után komoly tempót diktált kerékpáron, amivel sikerült felérnie az élbolyra, majd egy tömegbukás részese is volt, amiből kikeveredve újra felzárkózott az elsők közé. A futáson ismét lehengerlően teljesített, végül az előkelő 7. helyen végzett, ezzel tovább erősítve top 10-es helyét az olimpiai kvalifikációs ranglistán, jelenleg a 9. helyen áll. Két nappal később Bence tagja volt a 9. helyen záró magyar mix-váltónak is.

Két lány versenyzőnk eközben hazai pályán, Kecskeméten szerepelt a felnőtt Európa-kupán. Sárszegi Noémi a népes mezőnyben remekelt egy igen értékes 15. helyet szerezve. Mellette az elsőéves, U23-as versenyzőnk, Soós Fanni is jól helyt állt, ő végül a 33. helyen zárt.

Egyikük számára sem ért még véget az év, Bence és Noémi utaznak jövő héten Lausanne-ba, Svájcba, ahol azon a hétvégén az idei világbajnokságot rendezik. Bence számára ez a WTS sorozat döntője is egyben, Noéminek pedig az U23-as mezőnyben kell megmutatnia tudását. Bence ezen kívül még Spanyolországba utazik a világkupára, Noémi és Fanni pedig az U23-as Európa-bajnokságra készülnek, amelynek szintén Spanyolország ad otthont.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben