Hírek

Waterpolo All Star Festival: remekeltek a pécsiek

Vízilabda

2019. szeptember 6.

A Waterpolo All Star Festival nevű sportesemény fő attrakciója a 2000-es sydney-i olimpia magyar és orosz gárdájának ismételt összecsapása volt. Emellett a fiatalabb korcsoportok - köztük sokan pécsiek - is megmérkőzhettek egymással.

Waterpolo All Star Festival: remekeltek a pécsiek

A rangos esemény visszajátszásán kívül a Nyugat és Kelet-válogatott legjobbjai kétszer is megvívták egymással a harcot a Duna Arénában, négy korosztályban is (U12, U13, U14, U15), és junior válogatottunk szerbekkel való csatája is a kétnapos program része volt. A Nyugat-válogatott csapatai 8 mérkőzésből 7-et nyertek, és a juniorok is megverték szerb ellenfelüket, még a visszavágónál is.

A PSN Zrt. színeiben 9 játékos lépett fel, a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es csapatát pedig két fő képviselte.

– Hatalmas élmény volt számunkra ez a gála! Jó volt látni a gyerekeket, sugárzott az arcuk az örömtől egy-egy győzelem után – említette Lukács Gergely, a PSN Zrt. Vízilabda szakosztályvezetője, junior válogatott edző és a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es csapatának vezetőedzője – Minden korosztályban nagyszerűen játszottak a pécsiek, s ez egy remek visszaigazolása annak, hogy kiváló szakmai munka folyik a városunkban.

A PSN Zrt. sportolói és edzői a gálán:

Sportolók:

2007: Imre Kolos
2006: Tóth András, Holl Gábor, Krutki Marcell
2005: Raffai Barna, Bali Bálint
2004: Gaszt Roland, Gelencsér Ákos, Slézia Dávid
1999-es junior válogatott: Turnai András, Csorba Tamás (PVSK-Mecsek Füszért)

Edzők:

– Török Viktor (U13-as Nyugat)
– Krizsán András (U12-es Nyugat)
– Lukács Gergely (junior válogatott)
A pénteki nap utánpótlás eredményei ide kattintva megtekinthetők.

A szombati nap utánpótlás eredményei ide kattintva megtekinthetők.

A vízilabda gála fő szenzációja pedig a már említett magyar-orosz mérkőzés az ezredfordulón, amely előtt 24 évig nem született hazai olimpiai arany a vízilabdában, így a 13-6-os győzelemmel Magyarország újra a sport nagyhatalmává vált. Az idei – körülbelül négyezer szurkoló előtt lejátszott – meccsen a Millenium Masters 13-8-as eredménnyel győzött az Oroszország Masters ellen. A magyar együttesben 34 olimpiai- és 14 világbajnoki aranyérem tulajdonosa ugrott együtt a medencébe, kiemelve a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergelyt, aki most búcsúzott el az aktív sportélettől, a gála záró- és búcsúmeccse az ő tiszteletére zajlott le. A 2000-es mérkőzés legendás csavargóljának tulajdonosa és a PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila is aktívan részt vett az aranycsapat idei mérkőzésén.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán

Labdarúgás 2020. szeptember 17.

Óvintézkedések a kispályás fociban is