Hírek

Magas helyezéseket ugrottak a pécsi hölgyek

Atlétika

2019. szeptember 8.

Augusztus 31-től szeptember 1-ig a 6. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő és a 3. Atlétikai Serdülő Magyar Liga Döntő számaiban Kárpáti Enikő Kata és Garamvölgyi Petra szerepeltek a PSN Zrt. sportolóiként, a fővárosi Lantos Mihály Sportközpontban.

Magas helyezéseket ugrottak a pécsi hölgyek

A Szuper Liga sorozat fináléiba versenyszámonként legfeljebb a legjobb nyolc atléta juthatott be, míg a serdülőknél a legjobb tizenkettő mérettetett meg számonként. A helyezések után – a kiírásnak megfelelően – a pénzdíjak is kiosztásra kerültek. A végső nevezési listák alapján a teljes hazai élmezőny képviseltette magát az idei Szuper Liga utolsó  állomásán, pályára léptek sportágunk legjobbjai és a közelgő dohai világbajnokságra készülő atlétáink.

A programban 72 versenyszám szerepelt, amelynek külön érdekességet és jelentőséget adott, hogy a hazai élvonallal egy pályán és egy időben versenyeztek a legfiatalabbak, a serdülők is.

A kétnapos finálén, szombaton a női magasugrás Szabó Barbara sikerét hozta, az UTE olimpikonja 1.81-es eredménnyel győzött. Kárpáti Enikő Kata a felnőttek mögött a 4. helyet szerezte meg 1.68 méterrel.

Izgalmas versenyeket tartogatott a vasárnap is Budapesten a rekkenő hőségben és viharos szélben. A felnőtt élmezőny küzdelme a női összetett versenyzők hárompróbájával indult, amelyben 2502 ponttal az idei hétpróba országos bajnoka, Nemes Rita diadalmaskodott.

Kárpáti Enikő Kata bronzérmet szerzett ebben a versenyszámban, (100 m gátfutás, távolugrás, súlylökés) 1931 ponttal.

A női rúdugrás felnőtt női mezőnyének bronzérmét Garamvölgyi Petra hozta el, 382 cm-es egyéni csúccsal.

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek!
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán