Hírek

Pécsi konferencián gyakorlatoztak a PSN Zrt. úszói

Úszás

2019. szeptember 24.

Második alkalommal rendezett közösen úszókonferenciát a Magyar Úszó Szövetség és a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet. Az esemény gyakorlati bemutatóján a PSN Zrt. úszói ugrottak vízbe.

Pécsi konferencián gyakorlatoztak a PSN Zrt. úszói

Több mint 250 hallgató és gyakorló edző volt kíváncsi az előadásokra, amelyek megnyitóját az egyetem részéről Prof. dr. Wilhelm Márta, igazgató asszony és dr. Váczi Márk, egyetemi docens és tanszékvezető tartotta.

Horváth Péter, a Magyar Úszó Szövetség úszó-videós mozgáselemzés vezetőjének előadásával kezdődött a szakmai fórum, ahol a mozgáselemzésben rejlő lehetőségekről volt szó. Dr. Sós Csaba, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya az úszósport fejlődési tendenciáját vette górcső alá 1972-től 2017-ig bezárólag, majd dr. Karsai István, a PTE ÁOK Testnevelési és Mozgásközpont igazgatója legfrissebb kutatómunkájának eredményeiről számolt be, végül dr. Tóvári Ferenc az úszóedző képzés lehetőségeiről tájékoztatta a jelenlévőket. Az elméleti részt Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszószakosztályának vezetője zárta néhány gondolattal.

Az előadásokat gyakorlati bemutató követte a PSN Zrt. úszóinak segítségével, ahol többek között Jászó Ádám, ifjúsági világbajnoki 4. helyezett követte dr. Sós Csaba és Horváth Péter utasításait.

Október 2-án, Budapesten, a Duna Arénában az Országos Úszó Edzői Konferenciával folytatódik a szezon.

A konferencia tervezet és további információk a www.musz.hu oldalán találhatók.


Jancsik Árpád zárógondolatai.


A PSN Zrt. úszói a hibakereső- és javító gyakorlat előtt.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek