Hírek

Gyógyulás kipipálva, Kenderesi visszatér

Úszás

2019. október 7.

Kevesebb, mint egy hónapnyi aktív pihenés és rehabilitáció után Kenderesi Tamás visszatért a medencébe, és fokozatosan, ugyanakkor egyre intenzívebben készül a 2019/2020-as szezonra.

Gyógyulás kipipálva, Kenderesi visszatér

A PSN Zrt. olimpiai bronzérmes tehetségének térdszalagját augusztus 8-án műtötték második alkalommal, közvetlenül a kvangdzsui vizes világbajnokság után.

Tomi szeptember elejétől kezdett visszaszokni a medencébe, azóta is szinte minden nap 2 edzése van, emellett naponta 2 órát gyógytornázik Szakálas Judittal, akivel egy éve dolgoznak együtt a térde rehabilitációján, az erőnléti edzéseivel kiegészítve, és ő segített az úszónak az első térdműtéte után is. A térd kötőszövetei és az ízületek folyamatos és fokozatos nyújtást igényelnek az edzés mellett ahhoz, hogy újra terhelhetőek legyenek.

Kenderesi edzője, Tari Imre szerint a mostani gyógyulás rövidebb lefolyású az előzőnél, ami 2015 decemberében, kicsivel több, mint fél évvel a riói olimpia előtt volt esedékes. A tréner bizakodóan áll az úszóhoz és az előttük álló szezonhoz, mindenben igyekszik segíteni és támogatni Tomit a mielőbbi felépülés és megerősödés érdekében.

Kenderesi Tamás két hónappal műtéte után már gőzerővel készül a versenyekre.

Következő állomásuk az október 27-én kezdődő, háromhetes edzőtábor, Hódmezővásárhelyen, majd január végén Thaiföld lesz a célpont. Az első megmérettetésre december 18-21-ig, a Győr Open olimpiai kvalifikációs versenyen kerül sor. Ahogy már korábban is írtuk, a 200 m pillangó versenyszámban Kenderesinek eddig megvan az olimpiai A szint, az országos bajnokságon elért 1:53:42-es időeredményével második helyen áll a számban Milák Kristóf után.

A 2020-as év márciusában tartandó országos bajnokságon az érem a célja, illetve szeretné megdönteni egyéni csúcsát is.

A szezonra tervezett nemzetközi versenyeken kívül Kenderesi az országos- és az Európa-bajnokságot tartja kiemelten fontosnak, a végső cél pedig a 2020-as nyári olimpiai játékok, amelyet Tokióban rendeznek.

Tomi elmondta, hogy az edzéseken kívül speciális étrenddel erősíti szervezetét, Raposa Bence dietetikussal dolgoznak azon, hogy kitapasztalják az úszó számára legmegfelelőbb személyre szabott étkezést, amely támogatja a felkészülését a soron következő versenyekre.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek