Hírek

Taroltak a Delfin Kupán a PSN Zrt. úszói

Úszás

2019. október 14.

A 45. alkalommal megrendezett Delfin Kupán 15 egyesület közel 150 sportolója állt rajtkőre, a 6–12 éves gyerekek az ANK uszodában mutatták meg tehetségüket.

Taroltak a Delfin Kupán a PSN Zrt. úszói

A kupa két fő részből áll, egyrészt a 6–9 évesek futamaiból, nekik 25 méteres távon kell teljesíteni minden számban. A kisebbek szempontjából itt inkább a helyes technikai alapozáson és a versenyhangulat megismerésén van a fókusz, mintsem azon, hogy milyen időeredménnyel teljesítenek.

Az abszolút kezdők részére ez az alkalom szakmai minimumvizsgának is számított, amit mindenki sikeresen teljesített, így már a Magyar Úszó Szövetség versenyein is hivatalosan jogosultak az indulásra.

A 10–12 évesek az 50 méteres távban rajtoltak minden számban, a váltóversenyt a PSN Zrt. összeállítása nyerte. A Delfin Kupa látványelemeként szolgáló, híres Csillagszóró úszóversenyen a lányoknál Andrási Katalin, a Csurgó versenyzője, a fiúknál pedig Májlinger Bence, a PSN Zrt. versenyzője vehette át a győztesnek járó kupát. Az izgalmas versenybe a 25 méteres gyorsúszásban a nyolc legjobb időt elért fiú és lány úszók kerülnek be, és a verseny minden futamából időben az utolsóként beérő esik ki. Az utolsó futamban megmaradt úszó nyeri a Csillagszóró versenyt, ami nehézségéből fakadóan jó állóképességet és ügyességi kompetenciákat igényel.

A legtöbb érmet – összesen 48 darabot – a hazai PSN Zrt. csapata nyerte, 20 arannyal, 16 ezüsttel és 12 bronzzal gazdagodtak a sportolók, akiknek a régiós utánpótlás-válogatott Jövő Bajnokai adták át a díjazásokat.  

Gratulálunk mindenkinek!


A Csillagszóró verseny fiú kategóriájában Májlinger Bence vehette át a győztesnek járó kupát. 


Épp érmeket osztanak a régiós utánpótlás-válogatott Jövő Bajnokai az újdonsült bajnokoknak.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek