Hírek

Gyorskorcsolya-vk: döntőben a férfi váltó

Korcsolya

2019. november 10.

Összesen 11 versenyző utazhatott a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első négy versenyére. A sorozat első és második fordulóját Salt Lake Cityben és Montrealban rendezték, amelyen a PSN Zrt. versenyzője, Burján Csaba is szerepelt.

Gyorskorcsolya-vk: döntőben a férfi váltó

Egyéniben nem sikerült érmet szerezni szombaton a második, montreali állomáson, de az olimpiai és Európa-bajnok férfi váltó döntőbe bejutott. A téli olimpiai aranyérmes váltó tagja, Burján Csaba szerepelt a legjobban azzal, hogy 1500 méteren döntőbe jutott, ám egy szabálytalanság miatt sajnos kizárták, de így is hatodikként zárt.

A magyar váltók közül csak a férfi jutott tovább a pénteki negyeddöntőkön, de a vk-címvédő és világcsúcstartó négyes – Liu Shaoang, Liu Shaolin, Burján Csaba és Krueger Cole – az elődöntős akadályokat is sikerrel vette, így bejutottak a vasárnapi döntőbe.

A 11 kiutazott magyar személyéről Bánhidi Ákos, szövetségi kapitány hozott döntést. Ők nagyobb eséllyel pályázhatnak a január 24-26. között, Debrecenben megrendezett 24. ISU ST Európa-bajnokságra. A szövetségi kapitány elmondása szerint az elmúlt években nagyobb lett a verseny a magyarok között, így a jó értelemben kialakult rivalizálás jót tett a versenyzők motivációjának.

Forrás: bama.hu és 24.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 25.

Ma az edzőket ünnepeljük

2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán