Hírek

Kenderesi megrovást és pénzbüntetést kapott

Úszás

2019. november 21.

Szerdán hallgatta meg Kenderesi Tamást a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Fegyelmi Bizottsága, az úszó írásbeli megrovást kapott, valamint fél évre megvonták a szövetségi támogatásait – igaz, egy év felfüggesztéssel.

Kenderesi megrovást és pénzbüntetést kapott

Az olimpiai bronzérmes és a júliusban, Kvangdzsuban rendezett vizes világbajnokságon 8. helyet szerző, zaklatással megvádolt úszó ügye egészen eddig húzódott nyár óta, mert a MÚSZ Fegyelmi Bizottsága csak a napokban kapta meg a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú és pecséttel ellátott koreai bírói végzést. Lassította a fegyelmi eljárást, hogy korábban csak koreai nyelvű dokumentumokat kaptak az ügyről.

Kenderesi Tamás a nyáron 700 ezer forintos pénzbírság megfizetése után térhetett haza Dél-Koreából. Most, itthon pedig az „egyrendbeli szándékos fegyelmi vétség elkövetése miatt, megsértve a MÚSZ Etikai Szabályzat 3. paragrafusának 1/h) és j) pontjaiban foglaltakat”, írásbeli megrovásban részesült, illetve a válogatottságért őt megillető juttatásokat fél évre megvonták tőle. Utóbbit a bizottság egy évre felfüggesztette.

Mindent elmondtam az üggyel kapcsolatban a világbajnokság után és most is, remélem, hogy ezen a ponton véget ér ez a történet így, 3 hónap elteltével. Ilyen döntésre számítottam a Fegyelmi Bizottságtól, teljesen jogosnak tartom, és elmondtam ott is, hogy megbántam a történteket. Innentől kezdve csak az úszásra szeretnék koncentrálni, az olimpiát kiemelve – mondta az úszó.

Hozzátéve, hogy a szövetség döntése arányos a tettével. Emellett a magyar és a dél-koreai jogrendszer közötti különbségek, és a nyelvi nehézségek lassították az eljárás lefolyását.

Kenderesi Tamás ügye ezzel remélhetőleg lezárult, a PSN Zrt. úszója pedig folytathatja felkészülését az idény hátralévő megmérettetéseire, amelynek első állomása Kecskemét, aztán megfordul még januárban Thaiföldön edzőtáborban, márciusban az országos bajnokságon, ahol az érmen kívül szeretné megdönteni egyéni csúcsát is 200 pillangón (1:53,42 p), illetve az Európa-bajnokságon.

A jövő év csúcspontja pedig a tokiói, 2020-as nyári olimpia lesz, ahol ugyancsak szeretne jól szerepelni.  

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek