Hírek

Kenderesi Tamás visszatért, és győzött

Úszás

2019. november 23.

A PSN Zrt. úszója a kvangdzsui vizes világbajnokságot és augusztusi műtétjét követően először versenyzett az úszók egyetemi és főiskolai bajnokságán, a Tüske-uszodában, ahol 100 m pillangón nyert, és két váltót is győzelemhez segített.

Kenderesi Tamás visszatért, és győzött

A versenyen megannyi klasszis rajthoz állt intézményeik csapatában, többek között ott volt a júliusban világbajnoki címet szerzett Rasovszky Kristóf, és több száz egyetemista is 23 intézmény képviseletében. A kezdőknek egy profi rajtbemutatójával indult az esemény, hogy mindenki tisztában legyen a versenyen alkalmazandó startfejes kritériumaival.

A leginkább várt szám a 100 m pillangó volt, ahol a PSN Zrt. úszója, Kenderesi Tamás először állt rajthoz műtétje óta. Az olimpiai bronzérmes sportoló majdnem lekéste a rajtot.

– Azért nekem nem mindegy, hogy a magam kis normál ritmusában haladok vagy sem, szóval ha nincs ez, akkor ment volna egy ennél is jobb idő, de annak örülök, hogy végre versenyezhettem, és azért sikerült azt megcsinálnom, amit terveztem. A helyszín teljesen jó volt a visszatérésre, jó medence, jó rajtkő, jó fal, a sok edzés után nagyon jó érzés volt belekóstolni a téthelyzetbe is – mondta a verseny után Kenderesi.

Tamás most már szeretne a versenyekre és főleg az olimpiára koncentrálni, a Kvangdzsuban történt események és az azt követő ügymenet végleg lezárult.

–  Az olimpia nekem mindig különleges, annak idején szuperül ment az ifjúsági olimpián, Rió is elég jól sikerült, úgyhogy nagyon várom a következő évet – jellemezte lelkesedését az idényre vonatkozóan.

A 100 m pillangó után győzelemhez segítette a pécsiek 4*100-as vegyes váltóját, és a bajnokság leginkább várt számában a 10*50-es gyorsváltót is. A váltók győzelmével a pécsiek visszaszerezték az összetett elsőségüket, holtversenyben a Semmelweis Egyetemmel.

Forrás és képforrás: origo.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek