Hírek

Veterán labdarúgó torna az összetartozás jegyében

Labdarúgás

2019. november 28.

Hatcsapatos veterán labdarúgó teremtornát rendezett a PVSK és az Országos Veterán Labdarúgó Sportegyesület.

Veterán labdarúgó torna az összetartozás jegyében

A játékosoknál a labdarúgás szeretete és a lelkesedés még a régi reflexek szerint működik, kicsit lassabb ugyan a játék, mint régen, de a motiváció és a technikai tudás megmaradt, a gólöröm pedig eufórikus. Látványos gólok és kemény összecsapások, izgalmak idézték fel a régi szép időket ezen az eseményen, amelynek a PVSK Verseny utcai új csarnoka adott otthont, november 23-án.

Baumholczer János, az egykori PVSK NB I-es játékos a veterán bajnokságon is remekelt, az egyik meccs szünetében meghatottan mutatta mezén a PVSK jelvényt, közben visszaemlékezve a régi időkre, és dicsőítve a jelenkort:

– Csodálatos időszakot töltöttem el a PVSK-ban, az NB I maga volt az álom. Mi a régi salakoson is sokat edzettünk, és játszottunk is, no meg 15 000 néző előtt a Stadionban. Most csodálatosak a körülmények, én álmomban sem gondoltam volna azt, hogy ebben a csarnokban játszhatok majd, amely egy valóságos ékszerdoboz – fejezte be a népszerű „Bumi”.

Stier József főszervezőként így értékelte a centenáriumi rendezvényt:

– Kellenek az ilyen tornák, mert erőt és új kapcsolatokat adnak, egyben új távlatokat is nyitnak a sportbarátságok területén. Köszönet érte a PVSK-nak, a PSN Zrt.-nek, és az Országos Veterán Labdarúgó Sportgyesületnek, valamint az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságának, akik segítettek a szervezésben. Mindenki láthatja, hogy mire képes ez a korosztály, ha összefog egy jó ügyért.

A veterán labdarúgó teremtornát Pécs polgármestere, Péterffy Attila nyitotta meg, egyébiránt megtisztelte még Őze Tibor és Petrika Ibolya (a Magyar Veterán Labdarúgó Sportegyesület elnöke és főtitkárasszonya), valamint Szűcs Zsolt, a társrendező PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese is.

Bár nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos, rangsort azért hirdettek, a PMSC lett a legjobb csapat, és ebből az együttesből került ki a legtöbb gólt elért játékos is, Dr. Papp Zsolt. A legjobb kapus a Csallóköz hálóőre, Racskó Pál, a legjobb mezőnyjátékos pedig az eszéki Ante Szimunovics lett.

A PVSK Öregfiúk labdarúgó csapata, 2020. január 11-én a horvát Eszéki Magyar Intézet csapatához utazik vendégjátékra, ahol szintén hatcsapatos labdarúgó tornán vesz részt.

A torna végeredménye: 1. PMSC, 2. Csallóköz (szlovák), 3. Eszék (horvát), 4. PVSK, 5. Lendva (szlovén), 6. Komlói Bányász.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=fD3xF_2T0Bs

Forrás: pvsk.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán