Hírek

Adománygyűjtéssel kezdték az évet az úszók

Úszás

2020. január 8.

A Magyar Úszó Szövetség és a PSN Zrt. Úszószakosztályának közreműködésével rendezték meg a Jövő Bajnokai dél-dunántúli régiós rendezvényét. A résztvevők a szakmai előadások mellett a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek gyűjtöttek eledelt.

Adománygyűjtéssel kezdték az évet az úszók

A Jövő Bajnokai utánpótlás program rendezvénysorozatot Dr. Zacher Gábor, toxikológus, egyetemi docens és világklasszis úszónk, Cseh László nyitotta meg, ezúttal a Dél-Dunántúlon, a pécsi Tudásközpontban. Az online függőségről és a közösségi média sportolókra gyakorolt hatásáról szóló, illetve a motivációs előadás és az interaktív beszélgetés után a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület részére gyűjtött állateledelt adták át a régiós korosztályos válogatott úszói és a PSN Zrt. Úszószakosztály sportolói.

Az előadásokat és a gyűjtést állatterápiás bemutató egészítette ki.

– Dr. Zacher Gábor előadása egy igen aktuális témát járt körbe. Az online függőségre és a közösségi média veszélyeire hívta fel a figyelmet. Rendkívül hasznos és érdekes előadás volt, ami mind a szülőknek, mind a gyermekeknek szólt. Ezt követően Cseh László beszélt pályafutásáról, megpróbáltatásairól. Úgy gondolom, hogy Laci az egyik legemberibb, legközvetlenebb világklasszis úszónk. Előadása alatt mindezt bizonyította is. Rendkívüli türelemmel és őszinteséggel válaszolt a rengeteg kérdésre, amelyeket a gyerekek, szülők, és edzők is feltettek neki. A beszélgetés végén pedig közös fotózás és aláírásosztás volt. A rendezvény végére a régiónkban és az egyesületünknél is már hagyománynak mondható, év végi állateledel-gyűjtést szerveztük meg. Mindezt rendkívül fontosnak tartom, hiszen egyrészt nevelő jellege is van, másrészt közösségkovácsoló erővel bír. Idén több, mint 100 kg adomány gyűlt össze. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület részéről Farkas Tamás, az egyesület vezetője beszélt a petárdázás veszélyeiről az állatokra nézve, a telephely működéséről és az állatok örökbefogadásának lehetőségeiről. Az előadásra nem egyedül érkezett: három terápiás kutya kísérte el, akik segítségével rövid bemutatóval hálálták meg az összegyűjtött adományokat. A három kis eb rögtön a gyerekek kedvence lett, de még Cseh Lacit is elbűvölték, hiszen önként segédkezett a bemutató alkalmával. A visszajelzések alapján sikerült egy nívós, mindenki számára érdekes programot szervezni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a 120 fős teremben bizony volt, akinek csak állóhely jutott – véleményezte a rendezvényt Jancsik Árpád, a Jövő Bajnokai program dél-dunántúli régióvezetője, és a PSN Zrt. Úszószakosztályának vezetője.

Az eseményről rövidfilm fog készülni, amely a PSN Úszószakosztály és a Magyar Úszó Szövetség Facebook oldalán lesz megtekinthető.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben