Hírek

Adománygyűjtéssel kezdték az évet az úszók

Úszás

2020. január 8.

A Magyar Úszó Szövetség és a PSN Zrt. Úszószakosztályának közreműködésével rendezték meg a Jövő Bajnokai dél-dunántúli régiós rendezvényét. A résztvevők a szakmai előadások mellett a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek gyűjtöttek eledelt.

Adománygyűjtéssel kezdték az évet az úszók

A Jövő Bajnokai utánpótlás program rendezvénysorozatot Dr. Zacher Gábor, toxikológus, egyetemi docens és világklasszis úszónk, Cseh László nyitotta meg, ezúttal a Dél-Dunántúlon, a pécsi Tudásközpontban. Az online függőségről és a közösségi média sportolókra gyakorolt hatásáról szóló, illetve a motivációs előadás és az interaktív beszélgetés után a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület részére gyűjtött állateledelt adták át a régiós korosztályos válogatott úszói és a PSN Zrt. Úszószakosztály sportolói.

Az előadásokat és a gyűjtést állatterápiás bemutató egészítette ki.

– Dr. Zacher Gábor előadása egy igen aktuális témát járt körbe. Az online függőségre és a közösségi média veszélyeire hívta fel a figyelmet. Rendkívül hasznos és érdekes előadás volt, ami mind a szülőknek, mind a gyermekeknek szólt. Ezt követően Cseh László beszélt pályafutásáról, megpróbáltatásairól. Úgy gondolom, hogy Laci az egyik legemberibb, legközvetlenebb világklasszis úszónk. Előadása alatt mindezt bizonyította is. Rendkívüli türelemmel és őszinteséggel válaszolt a rengeteg kérdésre, amelyeket a gyerekek, szülők, és edzők is feltettek neki. A beszélgetés végén pedig közös fotózás és aláírásosztás volt. A rendezvény végére a régiónkban és az egyesületünknél is már hagyománynak mondható, év végi állateledel-gyűjtést szerveztük meg. Mindezt rendkívül fontosnak tartom, hiszen egyrészt nevelő jellege is van, másrészt közösségkovácsoló erővel bír. Idén több, mint 100 kg adomány gyűlt össze. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület részéről Farkas Tamás, az egyesület vezetője beszélt a petárdázás veszélyeiről az állatokra nézve, a telephely működéséről és az állatok örökbefogadásának lehetőségeiről. Az előadásra nem egyedül érkezett: három terápiás kutya kísérte el, akik segítségével rövid bemutatóval hálálták meg az összegyűjtött adományokat. A három kis eb rögtön a gyerekek kedvence lett, de még Cseh Lacit is elbűvölték, hiszen önként segédkezett a bemutató alkalmával. A visszajelzések alapján sikerült egy nívós, mindenki számára érdekes programot szervezni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a 120 fős teremben bizony volt, akinek csak állóhely jutott – véleményezte a rendezvényt Jancsik Árpád, a Jövő Bajnokai program dél-dunántúli régióvezetője, és a PSN Zrt. Úszószakosztályának vezetője.

Az eseményről rövidfilm fog készülni, amely a PSN Úszószakosztály és a Magyar Úszó Szövetség Facebook oldalán lesz megtekinthető.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek