Hírek

Kínában ugranak fejest az újévbe a magyarok

Úszás

2020. január 14.

Ezen a héten ad otthont két kínai város, Sencsen és Peking az év első nemzetközi úszóversenyének, az Úszó Bajnokok Sorozatának, amelyre Kenderesi Tamással együtt 7 magyar induló utazott ki bemutatni tehetségét.

Kínában ugranak fejest az újévbe a magyarok

Sencsenben január 14-15., Pekingben pedig január 18-19. tart a megmérettetés, tehát négy versenynap keretében bonyolítják le a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által életre hívott sorozatot. Az 1,2 millió dollár összdíjazású eseményre csak a FINA által meghívott sportolók utazhattak ki, összesen 59 olimpiai és 163 világbajnoki címmel büszkélkedik a 41 férfi és 29 női versenyző.

Magyar berkekből a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Szilágyi Liliána és Késely Ajna, férfiaknál pedig Telegdy Ádám, Kozma Dominik, valamint az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás képviseli a hazai úszóéletet. 

A PSN Zrt. tehetsége közel fél éven át nem indult nemzetközi versenyeken, hiszen augusztusban műtötték térdszalagját, közvetlenül a kvangdzsui vizes világbajnokság után, szeptembertől pedig alapos és biztos rehabilitáció következett.

– Drukk és kíváncsiság is van bennem, előbbit igyekszem leküzdeni, utóbbira viszont csak akkor kapok választ, ha majd a célba érek, remélhetően 1:55-1:56 körüli idővel – nyilatkozta a pécsi úszó – Számomra már az is fontos üzenet, hogy meghívást kaptam. Tisztában vagyok azzal, hogy a japánok felspannolva már most az olimpiai csapattagságért fognak harcolni, miközben jómagam az „alapozó műhelyből” jövök, rákészülés nélkül igyekszem tartani a lépést az ellenfeleimmel. Húzós lesz a verseny már Sencsenben is, mert meghívták Maszato Szakait, aki mögött 22 századdal bronzérmes lettem négy éve az olimpiai döntőben. Pekingben aztán „megkapom” Daija Szetot is, a tavalyi VB 200 és 400 vegyes győztesét, a 200 pillangó második helyezettjét. Lesz egy ukrán és egy amerikai vetélytársam is, mindketten belevaló versenyzők, de nem bánom, mert élesben a versenyrutin visszaszerzése a cél, és persze annak a Kenderesi Tamásnak az újjáépítése, aki Rióban háromszor is a gyerekkori példaképe mellett úszhatott. Engem ugyanis éveken át Phelps motivált, és most nagyon furcsa, hogy már nincs közöttünk a versenyeken. Ráadásul Milák Kristóf személyében kaptam helyette egy olyan magyar „földönkívülit”, akit még nála is nehezebben lehet megszorítani, ha majd szintet lépve újra csúcsformában leszek – mondta befejezésül Kenderesi, aki a kínai versenyek után Tari Imrével, az edzőjével együtt háromhetes thaiföldi edzőtáborba utazik.

Az Úszó Bajnokok Sorozatán nem rendeznek előfutamokat, számonként mindössze négyen indulnak, az első helyezett 10 ezer, a második 8 ezer, a harmadik 6 ezer, a negyedik pedig 5 ezer dollárral gazdagodik.  


Forrás: lokal.hu

Kép forrása: Magyar Úszó Szövetség

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek