Hírek

Mini úszó hadsereg vette be az ANK uszodáját

Úszás

2020. január 20.

14 egyesület közel 200 sportolója állt rajtkőre szombaton a pécsi Apáczai Nevelési Központ uszodájában, a 46. alkalommal megrendezett Delfin Kupa keretében. A virgonc sportolók többféle versenyszámban mérhették össze tudásukat a színvonalas erőpróbán.

Mini úszó hadsereg vette be az ANK uszodáját

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az idei Delfin Kupa, ahol Kövesi Mária, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója, Fogarasi Gábor, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke, illetve Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszószakosztályának vezetője köszöntötte a részt vevő egyesületeket. A medencés bemelegítést a már hagyományosnak számító, közös átmozgató torna előzte meg, majd a legkisebbek megkezdhették a küzdelmeket a vízben.

A versennyel párhuzamosan több, mint hetven fiatal sportoló jelentkezett a Magyar Úszó Szövetség szakmai minimumvizsgájára, ahol a régión belüli, kiváló szakmai munkának köszönhetően mindenki sikeresen vette az akadályt, így jó néhány igazolt tehetséggel nőtt az úszósport létszáma.

A délelőtt folyamán a 6-9 éves sportolók 25 méteres versenyszámokban mérhették össze tudásukat, majd délután a már rutinosabbnak számító, 10-12 éves korosztály következett az 50 és 100 méteres számokban.

Az eseményt a kiváló hangulatú váltófutamok, illetve a látványos Csillagszóró verseny zárta. A váltóversenyt a PSN Zrt. csapata nyerte, a Csillagszórón szintén két, az egyesületünkhöz tartozó sportoló, Kereky Zsuzsanna és Májlinger Bence győzött.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben