Hírek

Mini úszó hadsereg vette be az ANK uszodáját

Úszás

2020. január 20.

14 egyesület közel 200 sportolója állt rajtkőre szombaton a pécsi Apáczai Nevelési Központ uszodájában, a 46. alkalommal megrendezett Delfin Kupa keretében. A virgonc sportolók többféle versenyszámban mérhették össze tudásukat a színvonalas erőpróbán.

Mini úszó hadsereg vette be az ANK uszodáját

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az idei Delfin Kupa, ahol Kövesi Mária, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója, Fogarasi Gábor, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke, illetve Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszószakosztályának vezetője köszöntötte a részt vevő egyesületeket. A medencés bemelegítést a már hagyományosnak számító, közös átmozgató torna előzte meg, majd a legkisebbek megkezdhették a küzdelmeket a vízben.

A versennyel párhuzamosan több, mint hetven fiatal sportoló jelentkezett a Magyar Úszó Szövetség szakmai minimumvizsgájára, ahol a régión belüli, kiváló szakmai munkának köszönhetően mindenki sikeresen vette az akadályt, így jó néhány igazolt tehetséggel nőtt az úszósport létszáma.

A délelőtt folyamán a 6-9 éves sportolók 25 méteres versenyszámokban mérhették össze tudásukat, majd délután a már rutinosabbnak számító, 10-12 éves korosztály következett az 50 és 100 méteres számokban.

Az eseményt a kiváló hangulatú váltófutamok, illetve a látványos Csillagszóró verseny zárta. A váltóversenyt a PSN Zrt. csapata nyerte, a Csillagszórón szintén két, az egyesületünkhöz tartozó sportoló, Kereky Zsuzsanna és Májlinger Bence győzött.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek