Hírek

Sikeres volt a téli felkészülés a triatlonban

Triatlon

2020. január 24.

A PSN Zrt. triatlon szakosztályának tehetségei eddig két megmérettetésen tesztelték januárban a téli felkészülésük alatt szerzett gyakorlatot, a bonyhádi téli felkészülési versenyen, és az idei fedettpályás szezon első versenyén, a Budapest-bajnokságon.

Sikeres volt a téli felkészülés a triatlonban

Bonyhádon az idei év első felkészülési versenyének fővonala az aquatlon (futás-úszás) volt, ahol szakosztályunk 15 versenyzőt indított, két edzőnk Tarnóczi Tamás és Tóth Szilárd kíséretében. A csapat nagy részét az utánpótlás csoport tette ki, akiknek ez volt az első állomása egy háromversenyes sorozatban, emellett két elit versenyzőnk is részt vett a sporteseményen tesztedzés gyanánt.

Az eredmények magukért beszélnek, a téli felkészülés gyümölcsöző következményeként kimagaslóan jó időeredmények és egyéni csúcsok születtek. Versenyzőink szinte minden korosztályban a dobogón végeztek.

Eredmények:

Sárszegi Noémi - felnőtt 1.

Hangya Adrienn - junior 1.

Moldován Csenge - serdülő 3.

Mudra Málna - gyermek 1.

Mudra Nilla - serdülő 2.

Makkos Szabolcs - újonc2 2.

Makkos Enikő - gyermek 2.

Ziener Zalán - újonc1 3.

Ziener Emese - szupermini 1.

Makkos Eszter - újonc1. 2.

Arnold Levente - serdülő 1.

Esztergomi Zsófia - ifjúsági 1.

Bódis Gréta - serdülő 1.

Gyöngyi Kristóf - ifjúsági 1.

Rhone Richard -újonc2 1.

Január 18-án a fedettpályás bajnokságra utazott a csapatunk, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan egy 3000 méteres síkfutó versennyel tesztelték le a résztvevők téli felkészülésben végzett munkáját. Az atléták között versenyezve és általuk gyorsabb tempóra ösztönözve eddig minden évben új egyéni rekordokkal sikerült kezdeni az évet. Szerencsére idén is hasonlóan megtérülő volt a sok téli edzés. Először a női csapat rajtolt, ahol három versenyzőnk – Sárszegi Noémi, Hangya Adrienn és Soós Fanni – is érdekelt volt a viszonylag szerény, 13 fős atléta mezőnyben. Noémi minden üldözőjét maga mögé utasítva hatalmas egyéni csúcsot produkált (10 p. 20 mp.), így 2. helyen végzett, míg mögötte Adrienn célfotóval maradt le a dobogóról, de szintén egyéni csúcsot döntve (10 p. 22 mp.). Fanni szorosan követte a dobogóért harcolókat, és az 5. helyen ért célba.

A férfiak versenyében jóval népesebb mezőny gyűlt össze, ezért három futamot is rendeztek. A 34 fős rajtsereg legerősebb 12 indulója Bicsák Bencével együtt az utolsó futamban indult, aki szenzációs, 8 perc 07 másodperces idővel ért be a célba, és óriási fölénnyel megnyerte a versenyt. Ezzel az egyéni legjobbját 10 másodperccel feljavítva már az atléták nemzetközi mezőnyében is jónak számító idővel rendelkezik. Ez a hatalmas fejlődés nagy bizakodásra adhat okot, hiszen az előző triatlon szezonban is kevesen tudtak nála jobban futni a teljes olimpiai mezőnyt figyelembe véve.

Eredmények:

Sárszegi Noémi. - abszolút 2. | 10.20 | egyéni csúcs

Hangya Adrienn - abszolút 4. | 10.22 | egyéni csúcs

Soós Fanni - abszolút 5. | 10.25

Bicsák Bence - abszolút 1. | 08.07 (2:47 2:43 2:37) | egyéni csúcs

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben