Hírek

Rekordot döntött a pécsi Garamvölgyi Petra

Atlétika

2020. január 30.

A PSN Zrt. 16 éves atlétája rúdugrásban lett második Stockholmban a hétvégén, amellyel fedett pályás ifjúsági országos rekordot döntött.

Rekordot döntött a pécsi Garamvölgyi Petra

A Just pole vault! elnevezésű rúdugró versenyen a rúdugróké volt a főszerep, Petra 392 centiméter felett lendült át, így ugrása egy centivel jobbra sikeredett, mint Juhász Fanni 22 éven keresztül tartott rekordja.

– Az egész verseny nagyon nagy élmény volt, már csak azért is, mert most repültem először – mondta Garamvölgyi Petra – A nevezési listát előre megnézve tudtam, hogy kikkel fogok versenyezni, és hogy lesznek ott olyanok, akikkel nyáron az Európa-bajnokságon is fogok találkozni. Izgultam, de tisztában voltam vele, hogy bennem van az országos csúcs, mert mostanában azért voltak jó kísérleteim. Nagyon örültem, második kísérletre ugrottam át 392-t, és 402 centiméteren is nagyon jó volt az első próbálkozásom. Ebben az évben szeretném még tovább javítani a csúcsot, persze szabadtéren is. Ott is Juhász Fanni tartja az 1998-as rekordot.

A hétvégén több utánpótláskorú atléta ért el kiemelkedő eredményt a nemzetközi porondon. Garamvölgyi Petra sikere mellett a szlovákiai fedett pályás Olimpiai Reménységek Versenyén Farkas Bence 300 méteren győzött nagyszerű idővel, 34.39-cel. A PSN Zrt. 17 éves versenyzője ihletett formában kezdte a szezont, korábban Bécsben 21.34-et futott 200 méteren, amivel egy ideig az ifjúsági világranglista dobogójára is felfért.

Forrás: utanpotlassport.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2021. január 21.

Hétvégén gyorskorcsolya Európa-bajnokság

Szinkronúszás 2021. január 19.

Online szerepeltek a szinkronúszók

2021. január 18.

Aktuális heti versenyek