Hírek

Sikert sikerre halmoznak a pécsi atléták

Atlétika

2020. február 19.

A budapesti BOK csarnokban rendezték meg a Magyar Atlétikai Szövetség nyílt fedettpályás versenyét, ahol a PSN Zrt. rúdugrója, Garamvölgyi Petra ismét megugrotta az U18-as országos csúcsot jelentő négy métert.

Sikert sikerre halmoznak a pécsi atléták

Két atléta képviselte a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-t hétvégén a BOK csarnokban, ahol Garamvölgyi Petra a legnagyobb természetességgel most is csont nélkül ugrotta meg a négy métert, ezzel bezsebelve a 2. helyet, Borhy Anna Mária 3.70 méteren lendült át, ami a negyedik helyhez volt elég.

Petra az elmúlt hetekben nagyszerű teljesítményt nyújtott, hiszen három héten belül háromszor javította meg a 22 éve tartott országos rekordot, ezzel átvette Juhász Fannitól a csúcstartó pozíciót. Az M4 Sportnak adott interjújában mesélt arról, milyen érzés volt számára rekordot dönteni.

– Nagyon boldog voltam azért is, mert a budapesti verseny előtt, amikor először értem el a négy métert, beteg voltam, ezért le voltam gyengülve. Nem gondoltam, hogy össze fog jönni a rekorddöntés, mert már a bemelegítés is nagyon rosszul ment. A céljaim között volt, hogy megjavítsam Juhász Fanni országos csúcsát, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar és három héten belül háromszor sikerül, de összejött és remélem, hogy még van feljebb – értékelte teljesítményét Petra.

– Az ugrás nagyon jól sikerült, kívülről látva még 10-15 centiméter maradt benne. Petra nem tart még a legmagasabb fogásánál, még mindig van hely a rúdon felfelé. Úgy gondolom, hogy ez a csúcs még feljebb fog kerülni – nyilatkozta Putsay Zoltán, a PSN Zrt. atlétika szakosztályának edzője.

A kiváló atléta elmondása szerint nagyon nagy szó, hogy ilyen eredményt sikerült elérnie, hiszen mégiscsak egy huszonkét éve tartott rekordról beszélünk, ami azt jelenti, hogy ezt nem ugorják meg minden nap. Azt is elárulta, a célja, hogy olyan eredményt tegyen le az asztalra, amit nem két év múlva döntenek meg, hanem maradandó lesz akár több tíz évig is.

A PSN Zrt. atlétika szakosztálya bőven büszkélkedhet tehetségekkel, az egyesülethez nem rég csatlakozó Farkas Bence a bécsi fedettpályás versenyen, 200 méteres síkfutásban elért 21,34 másodperces ideje a szakemberek szerint több, mint biztató. Ez az eredménye a nyári, kenyai junior világbajnokság szintidejénél négy századdal jobb.

– Emlékszem, mikor ránéztem futás után az időre, meglepődtem, hiszen nem gondoltam volna, hogy ekkorát futok az első versenyemen. Örülök, hogy így kezdtem az évet, ebben az új egyesületem is sokat segített. A célom, hogy fedett pályán megfussam a 21,26-os junior korosztályos csúcsot – nyilatkozta Bence.

Putsay Zoltán szerint a 200 méteres síkfutásban fedett pályán jóval nehezebb elérni a rekordot, mint szabadtéren, hiszen két kanyar is van benne, azonban úgy véli, Bencétől még a 21 másodpercen belüli idő sem elképzelhetetlen.

A PSN Zrt. távolugrója, Brunner Hugó nem úgy kezdte az évet, ahogyan szerette volna, de ennek ellenére rendkívül elszánt.

– Szeretnék javítani a szezonkezdetemen, és a célom, hogy mihamarabb sikerüljön megugrani a 7.05 métert, ugyanis ez a szint az ifjúsági Európa-bajnokságra – árulta el a fiatal tehetség.

– Jelen pillanatban Hugónak listavezető eredményei vannak a korosztályában, a nála egy évvel idősebbek sem ugranak nagyobbat, mint ő. A 7.05 méter még odébb van, de abszolút elérhető eredménynek látom – nyilatkozta Putsay Zoltán, edző.

A PSN Zrt. atlétika szakosztálya jelenleg körülbelül 70-80 gyermeket foglalkoztat. Petra, Bence és Hugó mögött szépen jönnek fel a fiatalok, a 2003-as és a 2002-es születésűek között is vannak, akik szép eredményeket érnek el, de a kisebbeknél is akadnak tehetséges atléta palánták.
Forrás: M4 Sport
Kép forrása: Garamvölgyi Petra/Facebook

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020