Hírek

Két győzelem és egy pontszerzés Szombathelyen

Vízilabda

2020. február 19.

Szombathelyen járt a PSN Zrt. vízilabda szakosztálya, ahol a gyermek és ifjúsági bajnokságban szereplő pécsi csapatok győzelmet arattak az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület fiataljai ellen, míg a serdülő korúak egy góllal maradtak alul.

Két győzelem és egy pontszerzés Szombathelyen

Az országos gyermek bajnokságban szereplő pécsiek az ellenfél korábbi meccseit tekintve nem számíthattak könnyű mérkőzésre a találkozót megelőzően. Kissé nehézkesen, dekoncentráltan kezdte a játékot a pécsi csapat, támadásban sok helyzet kimaradt, ezzel szemben a védelem stabil lábakon állt. A harmadik negyed végére már magabiztosan vezetett a PSN Zrt. együttese, így hazahozták a három pontot.

Országos gyermek bajnokság

AVUS – PSN Zrt. 8 – 17 (1-4, 1-3, 4-6, 2-4)

A csapat tagjai: Bali, Raffai 8, Holl 1, Krutki 1, Arató 1, Imre 2, Boskovic 1, Belső, Tóth 1, Bujtár 1, Sánta, Csepregi, Horváth, Volnhofer 1, Gaál.

– Ismét tudtak bizonyítani azon játékosok, akik általában kevesebb játéklehetőséget szoktak kapni. Megoldották az ellenfél kiemelt játékosainak a semlegesítését, ami mindenképpen biztató a továbbiakban. Gratulálok a csapatnak, hiszen nehézkes kezdés után iramot váltva megmutatták, hogyan is tudnak játszani – értékelte a találkozót Jakab Dániel, edző.

A serdülő mérkőzés nem úgy alakult, ahogyan a pécsiek eltervezték, ugyanis a megbeszélt taktikai elemeket a találkozó nagy részében nem sikerült megvalósítani. Óriási egyéni hibákat elkövetve könnyű gólokat adtak a szombathelyieknek, akik ezen felbátorodva egyre lelkesebben játszottak. Bár rengeteg helyzetet sikerült kialakítani a PSN Zrt. vízilabdásainak, a végén általában rossz döntéseket hozva, loholtak ellenfelük után. A találkozó végén egy hatalmas hajrával azonban sikerült kiegyenlítenie Török Viktor tanítványainak, sőt, még a győzelemért is támadhattak, de maradt a döntetlen állás, és a végén a büntetőpárbajban az AVUS felülmúlta őket.

Országos serdülő bajnokság

AVUS – PSN Zrt. 19 – 18 (5-4, 5-4, 4-3, 1-4, 4-3)

A csapat tagjai: Bali. Aranyi 2, Raffai 1, Kőszegi 4, Gaszt 6, Gelencsér 2, Sánta, Slézia, Kókai 2, Horváth Á., Horváth II. K., Szücs, Kertész 1, Jámbor.

– Ezen a mérkőzésen a védekezés, ami a legnagyobb erősségünk, szinte teljesen csődöt mondott, így nem érdemeltünk győzelmet, a döntetlennek is örülhetünk. Három büntetőt is hibáztunk a találkozó alatt és az emberelőnyünk is siralmas volt, ez sajnos nem fér bele semmilyen szinten sem. Ami pozitív, hogy egy percig sem adtuk fel és egy 4-0-ás hajrával pontot mentettünk. Drága tanulópénzt fizettünk ma, de ezen a szinten ez még előfordul, hiszen gyerekekről van szó. A lelkesedésért és küzdeni tudásért jár a gratuláció a fiúknak, de ennél többet várok a jövőben – jellemezte a mérkőzést Török Viktor.

A pécsi ifjúsági csapat az ősszel elszenvedett vereségét mindenképpen javítani szerette volna, így ehhez mérten készültek a találkozóra. Végig kézben tartva a mérkőzést, végül magabiztos, ötgólos győzelmet arattak a szombathelyi gárda ellen.

Országos ifjúsági bajnokság

AVUS – PSN Zrt. 7 – 12 ((2-4, 2-3, 1-3, 2-2)

A csapat tagjai: Gelencsér M., Aranyi 1, Kőszegi 1, Reisz, Gaszt 6, Gelencsér Á. 1, Slézia, Palatinus 2, Kókai, Horváth, Németh 1, Korb, Kertész, Brodmann.

– Készültünk ellenfelünk erősségeire és jól sikerült ezeket kivenni a játékukból. Végig nagy iramot diktáltunk és fokozatosan léptünk el a mérkőzés folyamán. Gratulálok a csapatnak – értékelt Török Viktor edző a meccset követően. 


Kép forrása: aligator.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók