Hírek

Háromból három meccset nyertek a vízilabdások

Vízilabda

2020. március 10.

A Szegedi Vízipóló Suli utánpótlás csapatait fogadta a PSN Zrt. az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, ahol a gyermek, a serdülő és az ifjúsági bajnokságban szereplő pécsi csapatok mindhárom mérkőzésüket megnyerték.

Háromból három meccset nyertek a vízilabdások

A gyermekbajnokságban a hatodik fordulóból elmaradt mérkőzést pótolták a csapatok. A pécsiek az első negyedben mind védekezésben, mind támadásban nagyon koncentráltan játszottak, szépen használták ki a helyzeteiket, s ennek köszönhetően az első játékrész után már 7-1 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben nem sikerült azt a formát hozni, amit az első félidőben, s ezt a szegedi csapat ki is használta, gyors gólokkal visszahozták magukat a meccsbe. A pécsiek az utolsó negyedet megnyerték, így magabiztos, 14-10-es győzelmet arattak.

Országos gyermek bajnokság

PSN Zrt. – Szegedi Vízipóló Suli 14 – 10 (4-0, 3-1, 1-6, 6-3)

A csapat tagjai: Bali, Bujtár, Volnhofer, Csepregi, Raffai 5, Krutki 1, Gaál, Holl 2, Boskovic 2, Szőnyi, Tóth 1, Szűcs 2, Sánta, Nagy, Imre 1.

– Személy szerint nagyon vártam ezt a meccset, mert egy olyan együttes ellen játszhattunk, akik nagyon erősek. Minden elismerésem a csapatomé, hogy a harmadik negyed után a szorult helyzetből ki tudott jönni, és már fókuszálva, magabiztosan játszott tovább. Ennek meg is lett az eredménye és kialakult egy megnyugtató előny. Igaz, csak három emberelőnyt kaptunk, de abból kettőt belőttünk. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez – értékelte a találkozót Jakab Dániel, edző.

A pécsi serdülő csapat utolsó két mérkőzése nem úgy alakult, ahogyan eltervezték, ezért mindenképpen javítani szerettek volna hazai pályán a listavezető, veretlen szegedi alakulat ellen. Nem kezdte rosszul a találkozót a PSN Zrt. csapata, azonban az egyéni hibákból kapott gólok miatt mégis kétgólos hátránnyal zárták az első negyedet. A második negyedben a fegyelmezettebb védekezésnek köszönhetően egy gólra faragta a hátrányát Török Viktor csapata. A második félidőtől azonban feléledt a pécsi csapat és hatalmas iramban kezdett vízilabdázni, teljesen felőrölték ellenfelüket.

Országos serdülő bajnokság

PSN Zrt. – Szegedi Vízipóló Suli 14 – 10 (3-5, 4-3, 4-1, 3-1)

A csapat tagjai: Bali, Aranyi, Raffai, Kőszegi 2, Gaszt 6, Gelencsér Á. 1, Török, Slézia 3, Kókai, Horváth, Jámbor, Szücs, Kertész 1, Aranyi.

– A héten sokat beszélgettünk a gyerekekkel, és a mentális felkészítésre több energiát fektettünk, emellett a kemény fizikális munkát sem hanyagoltuk el. A két sérültünk visszatérése jó hatással volt a csapat teljesítményére. Nagyon kellett ez a győzelem, hogy önbizalmunk vissza billenjen. Elégedett vagyok a srácokkal, mert végig hatalmas szívvel és akarással játszottak – jellemezte a találkozót Török Viktor.

Az ifjúsági csapat mérkőzése nagyon sima volt, taktikailag fegyelmezett és dinamikus játékával a pécsi csapat esélyt sem adott ellenfelének. A találkozón végig pörögtek a fiúk, élvezték a játékot, s egy percre sem lankadt sem a lelkesedés, sem a figyelem.

Országos ifjúsági bajnokság

PSN Zrt. – Szegedi Vízipóló Suli 14 – 6  (3-1, 2-1, 4-3, 5-1)

A csapat tagjai: Gelencsér M., Aranyi 2, Kőszegi 2, Reisz 2, Gaszt 3, Gelencsér Á., Slézia, Palatinus 1, Kókai, Horváth, Németh 1, Brodmann 1, Kertész, Hermann.

– Végig fegyelmezetten és magabiztosan játszottunk. Ilyen teljesítményt várok a jövőben is a srácoktól és akkor sok győzelmet ünnepelhetünk még a szezonban – értékelt Török Viktor a meccset követően.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek