Hírek

Így edzenek a vízilabdások veszélyhelyzet idején

Vízilabda

2020. március 24.

A PSN Zrt. vízilabdásai számára sem állhat meg az élet a koronavírus miatt megváltozott körülmények ellenére sem. A sportolóknak folytatniuk kell a testedzést, egy izgalmas beszámolóval szeretnénk bemutatni, hogyan alkalmazkodnak a fiúk a változáshoz.

Így edzenek a vízilabdások veszélyhelyzet idején

Az elmúlt hetek történései és a kormány által kihirdetett veszélyhelyzethez tartozó intézkedések és életviteli tanácsok mindenki életét megváltoztatták. Nem kivétel ez alól a PSN Zrt. Vízilabda szakosztálya sem. Nem mostanában kellett olyan feladatot megoldania az edzői stábnak, hogy vízilabdásokat készítsen fel közös edzések és uszoda nélkül.

– Ebben a mindenki számára nehéz időszakban a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra és saját magunkra is. Figyelmesen tartsuk be a hiteles forrásokból származó útmutatásokat, mossunk sokszor kezet, fertőtlenítsünk, kerüljük a kézfogást, puszit, ölelést, és aki csak teheti, az szigorúan maradjon otthon! – kezdte a legfontosabbal Lukács Gergely, a PSN Zrt. Vízilabda szakosztályának szakmai vezetője.

– A szakosztályban dolgozó edzőkkel most két nagy feladatunk van. Az egyik, hogy a lehetőségeinkhez képest adjunk olyan otthon is elvégezhető feladatokat, amikkel karban tudják tartani magukat a játékosok. Ez a vízilabdásoknál nem egyszerű feladat, mert a száraz edzések nem helyettesíthetik a vízben elvégzett munkát, de azért az edzők kreativitását látva mindenki feltalálja magát. Mind a játékosoknak, mind az edzőknek úgy kell hozzáállni, mintha a medence szélén állva adnák az utasításokat, illetve hajtanák végre a feladatokat. Amennyiben ezt az időt kihasználják az ifjak, és becsületesen megcsinálnak minden feladatot, akkor jóval erősebbek lesznek, és a mozgáskoordinációjuk is javulni fog, amik a mi sportágunkban elengedhetetlenül fontos tulajdonságok. A másik feladatunk, hogy egyben tartsuk a pécsi vízilabdás közösségünket, és ne engedjük, hogy egy ilyen helyzetben bárki is lemorzsolódjon a vízilabdás családból. Ez utóbbit úgy próbáljuk megoldani, hogy az elektronikus közösségi csoportjainkban a szárazföldi edzésprogramon túl 1-2 naponta osztunk meg valamilyen vízilabdával kapcsolatos anyagot. Legyen ez egy vízilabda mérkőzés, egy labdás ügyességi feladat vagy taktikai dolgok. Annak is nagyon örülünk, hogy ez a kommunikáció kétoldalú, és sok család küldd be videót és fotót gyermekükről ahogy dolgozik, nézi a küldött videóanyagot vagy ami még jobb, amikor az egész család csinálja együtt az edzéseket. Az élet nem áll meg, csak egy időre máshol zajlik, és nagyon bízunk abban, hogy minél előbb újra együtt ugorhatnak a vízbe a játékosok! – zárta gondolatait a szakvezető.

Edzői megbeszélés interaktív formában a PSN Zrt. Vízilabda Szakosztály edzőinek. A humor azért itt sem maradhat el:

Török Viktor edző száraz edzés bemutatójáról az alábbi linken láthatunk egy videót. 

Lukács Gergely szakmai előadásából az alábbi linken találhatunk egy részletet. 

Dolgoznak a fiatal sportolók:

 
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek