Hírek

Sportdiplomáciai siker a PSN Zrt.-nek

Lövészet

2020. június 19.

Egyhangúlag Csonka Zsófiát, a PSN Zrt. büszkeségét választották meg a Magyar Sportlövők Szövetsége által létrehozott Sportolói Bizottság elnökének.

Sportdiplomáciai siker a PSN Zrt.-nek

Követve a  Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlását és támogatva a Magyar Olimpiai Bizottság ezirányú törekvéseit, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége 2020. június 09-i ülésén létrehozta a Sportolói Bizottságot.

A hét főből álló bizottság elnökének a PSN Zrt. négyszeres olimpikonját, Európa-bajnokát, a sokszoros magyar bajnok Csonka Zsófiát választották egyhangúlag. A bizottság tagjai: Miskolczi Julianna (puska szakág), Pongrátz Bianka (korong szakág), Zwickl-Veres Kata (puska szakág), Pálinkás Lajos (pisztoly szakág), Sike József (futócél szakág) és Szabó Béla (szabadidő sport).

– Megtisztelőnek találom a felkérést, természetesen elfogadtam. Igyekezni fogunk olyan bizottsági munkát végezni, ami valódi érdekképviseletet és egyfajta hiánypótló fórumot is jelent majd a sportolók számára a vezetőség felé. Azt várom a bizottságtól, hogy megtaláljuk a szükséges formát ahhoz, hogy hangot adjunk a többség véleményének, és minket, a sportolókat közvetlenül érintő kérdésekben számottevő módon tudjunk résztvenni a döntésekben – nyilatkozta Csonka Zsófia, aki a hónapban alapozó edzésekkel kezd a versenyszezon elmaradása után és készül a jövő évi kvalifikációs versenyekre, ahol megküzdhet a 2021-re halasztott tokiói olimpia indulási jogáért. 

A bizottság alakuló ülésére a következő hetekben kerül sor. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep