Hírek

Nálunk járt a hazai paralimpia kiválósága

Úszás

2020. július 10.

A hazai paralimpia neves képviselője és a parasport népszerűsítése, valamint a sérült gyerekek támogatása érdekében létrehozott Impulzus Alapítvány fontos tagja, Vereczkei Zsolt látogatott el hozzánk Pécsre a napokban.

Nálunk járt a hazai paralimpia kiválósága

„Mindenkiben rejtőzködik tehetség, csak meg kell találni.”

Ez az idézet áll az Impulzus Alapítvány szóróanyagának első oldalán, melynek szerzője Vereczkei Zsolt, az Alapítvány kuratóriumi tagja, a hazai paralimpia legendája. A végtaghiánnyal született úszó sorban hét paralimpiáról tért haza éremmel, három arany- és négy bronzérem büszke tulajdonosa. 15 évesen nyerte első paralimpiáját, világcsúccsal. Célja, hogy minél több fogyatékkal élő gyermekkel és fiatallal találkozzon és dolgozzon együtt, hogy megmutassa nekik: mindenki jó valamiben, és nem szabad engedni, hogy csak a fogyatékossága miatt valaki otthon maradjon, ne éljen a lehetőségeihez képest teljes értékű életet.

Az Alapítvány oszlopos tagjaként és azon keresztül az aktív közösségek felépítésén és a kulturális programok, képzések szervezésén dolgozik. Vezérfonalként szövi át ezt a munkát az egészséges életmódra nevelés, a betegségmegelőzés és a környezettudatos életmód kihangsúlyozása.  

Zsolt ezt az igét terjesztve látogat meg sportolókat, közösségeket, ahol a jövőbeni közös munka reményében ismerkedik, tanít és tanul. Városunkban a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszószakosztályának vezetője, Jancsik Árpád adott idegenvezetést a paraúszónak, aki találkozott Konkoly Zsófia és Iván Bence sportolóinkkal is. Az együtt töltött nap keretében közös edzésük is volt, emellett látogatást tettek a PSN Zrt. vezetőségénél is a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Vereczkei Zsolt az Alapítvány Facebook oldalán említést tett emellett arról is, hogy Pécs városa folyamatosan kiváló paraúszókat adott az országnak, például Pásztory Dórát, Sors Tamást vagy Kovács Ervint, valamint köszönetet mondott a közösen eltöltött nap eredményességéért és értékességéért.

Fenti képünkön: Jancsik Árpád edző és szakosztályvezető, Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója, Sági Zoltán, létesítmény és sport főmunkatárs, Szabó-Csíkos Judit, sportiskola-vezető.


Balró jobbra: Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszószakosztályának vezetője, Iván Bence Európa-bajnoki ezüst- illetve bronzérmes úszó, Vereczkei Zsolt, paralimpikon és az Impulzus Alapítvány képviselője és Konkoly Zsófia, paralimpiai bronz- valamit világbajnoki és többszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek