Hírek

Szupersprint versenyen taroltak a triatlonistáink

Triatlon

2020. július 28.

A múlt héten a Somogy megyei Lengyeltótiban versenyeztek a PSN Zrt. triatlon szakosztályának sportolói. Az év egyik legkülönlegesebb versenyéről Tóth Szilárd edző számolt be.

Szupersprint versenyen taroltak a triatlonistáink

– Az E.ON Szupersprint meghívásos viadalon az ország legjobb 15 női és legjobb 20 férfi versenyzője állhatott rajthoz. A PSN Zrt.-t Sárszegi Noémi, Soós Fanni, Hangya Adrienn és Bicsák Bence képviselhette.

A versenynek már a lebonyolítása is egyedi volt. Délelőtt egy szupersprint (300 m úszás, 8 km kerékpár, 2 km futás) egyéni indításos versenyen lehetett kivívni a délutáni döntőbe jutást, ahol már csak a legjobb 6 női és 10 férfi versenyző állhatott rajthoz.

– Rendkívül kicsi különbségek döntöttek a fináléba jutásról. A női döntőbe negyedik helyen jutott be Noémi, a férfiak között Bence második helyen kvalifikált – mondta el edzőjük. A döntőben már a megszokott módon közösen rajtoltak a mezőnyök. Noémi nagyon jól úszott, és a depóból a negyedik helyen jött ki szorosan a vezető hármas mögött. Sajnos a kerékpárra felszállásnál hibázott, és így értékes másodperceket veszített. Így a dobogó már elérhetetlen lett számára, de a negyedik helyet egy nagyon jó futással megszerezte. Bence nagy esélyesnek számított a döntőben. Az úszáson kis helyezkedési hibát követett el, ezért kilencedikként ért partot, de a kerékpározás elején nagyon hamar a boly elejére állt. Egy szökevényt leszámítva együtt szálltak le kerékpárról. Következett egy nagy futóverseny, ahol Bencét a junior világbajnok Lehmann Csongor nagy csatára kényszerítette, de végül Bence klasszisát igazolva biztosan győzött.

Szombaton - ugyancsak a somogyi kisvárosban - rettenetes időjárási körülmények fogadták versenyzőinket a Sprint Ranglista versenyen. A felnőtteknél a kissé fáradt élmezőnyből néhányan hiányoztak, de így is jó mezőny vágott neki a versenynek. Tóth Szilárd és Tarnóczi Tamás edzők elsősorban a fiatalok eredményeit méltatták:

– A legkissebbek között Ziener Zalán (aki 2012-ben született) élete első versenyét teljesítette a szakadó esőben. A többi délelőtti futamban induló utánpótlás verenyzőink is megküzdötttek a csúszós aszfalt okozta kihívásokkal, és szépen helytálltak.

Eredmények:

A felnőttek versenyében az 1-es kategóriában Szerencsés Lili 2., Strobl Anita és Karai Botond 3. lett. Csontos Armand 6. helyezést ért el a felnőtt 2-es kategóriában, míg a felnőtt 4-ben Adrián Dorottya és Tarnóczi Tamás is a dobogó 3. fokára állhatott. Az abszolút versenyben nagyszerű versenyzéssel Soós Fanni lett a 2., Hangya Adrienn pedig a junioroknál szerzett  4. helyezést.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók