Hírek

Történelmi siker triatlon csapatversenyben

Triatlon

2020. július 30.

Az E.ON Szupersprint verseny mellett a hétvégén a Lengyeltótiban megrendezett Mix Váltó Országos Bajnokságon is sikeresen szerepeltek a triatlonistáink, ráadásul a szakosztály történetében először sikerült elnyerni a bajnoki címet csapatversenyben.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben

A vasárnapi versenynapon rendezték a Mix Váltó Országos Bajnokságot (2 nő-2 férfi). Ez a versenyszám immáron olimpiai szám, és ezáltal a legfontosabb hazai csapatverseny is. Szupersprint távon (400 m úszás, 8 km kerékpár és 2 km futás) kell minden résztvevőnek a lehető leggyorsabban végigmennie. Az időmérő chip átadásával történik a váltás.

Négy csapat indult a PSN Zrt. sportolói közül, és közülük kettőnek sikerült is dobogóra állni. Az amatőr felnőtt csapatot Hangya Adrienn, Khaut Levente, Szerencsés Lili és Dencs Domonkos alkotta. Adrienn remekül kezdett, és több junior válogatott vetélytársát maga mögé utasítva nagyon jó pozícióban váltott. Levente és Lili középső emberekként szépen stabilizálták a népes mezőnyben a csapatot a dobogós pozícióban, Domonkos pedig magabiztos versenyzéssel biztosította be a bronzérmet az amatőr mezőnyben.

Az elit csapatok versenyében csapatunk a következő összeállításban indult: Sárszegi Noémi, Bicsák Bence, Soós Fanni és Karai Botond.

A csapat taktikája az volt, hogy a verseny elején minél nagyobb előnyt építsenek ki a többiekkel szemben. Noémi ennek megfelelően versenyezve jó úszást és egy kerékpáros szökési kísérletet követően egy háromfős bolyban, az élen szállt le. A futás végén a második helyen az UTE csapata mögött szorosan váltott. Bence következett másodikként, aki az UTE csapatát már megelőzte úszáson. A fiatal Budaörsi válogatott versenyzők alkotta csapattal karöltve teljesítette a kerékpáros távot. Mivel ez a csapat versenyen kívül indult, ezért velük az összetettben számolnunk nem kellett. Bence a futáson már egyedül haladt az élen, és több mint egyperces előnyre tett szert.

Soós Fanni remek versenyzése következett. Az előnye úszáson ugyan húsz másodpercre olvadt, de a második két számot nagyon jól teljesítette és az OB. verseny második helyezett csapatához képest már közel 3 perces előnyre tett szert. Karai Botond korábbi válogatott versenyzőnk az utolsó pillanatban vállalta a részvételt a csapatért. Neki az volt a feladata, hogy a kiépített előnyt megpróbálja megtartani. Az úszást nagyon jól teljesítette, és következett a kerékpár, ahol a legjobban kellett izgulnunk. A középső szám végére az előnyünk 40 másodpercre olvadt az Equilor Team csapatával szemben. Botond a futáson óriásit küzdve és régi klasszisát hozva újra növelni tudta az előnyt, és győztesen futott át a célkapun. Hatalmas öröm volt a célban az izgalmas verseny végén. Az Országos Bajnoki dobogót végül az Equilor Team és a Debreceni Sportiskola elit csapatai tették teljessé.

A PSN Zrt. szakosztályának történetében először sikerült triatlon csapatversenyben elhódítani a bajnoki címet, ami példásan igazolja az elmúlt évek munkáját. Egyre több kategóriában szereznek dobogós helyezéseket sportolóink, és az utánpótlás bázis is széles lábakon áll.

A következő években remélhetőleg még sok ilyen komoly csapatsikert tudunk elérni.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek, Tarnóczi Tamásnak és Tóth Szilárdnak!

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók