Hírek

Petrov Anatolijról nevezték el a pécsi uszodát

Úszás

2020. augusztus 10.

Ünnepélyes eseménynek adott otthont a mai napon az Apáczai Csere János Nevelési Központ, hiszen a Pécsett évek óta olimpiai bajnokokat nevelő Tolja bácsi 80. születésnapján egyúttal a pécsi uszoda is róla lett elnevezve.

Petrov Anatolijról nevezték el a pécsi uszodát

A rendezvényen a mester ismert versenyzői is részt vettek, Péterffy Attilával, Pécs polgármesterével együtt, aki nagybetűs embernek nevezte a névadót.

– Nagyon jó, hogy kilenc évet együtt tölthettem Tolja bácsival, állítom, hogy sok mindenben úttörő volt – mondta Pásztory Dóra, Sydney és Athén paralimpiai olimpiai bajnoka.

–  Fantasztikus visszajönni oda, ahol megtanultam úszni, találkozni azzal az emberrel, aki elindított az úszó pályafutásomon – ezt már Jakabos Zsuzsa Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon mondta. Hozzátette, sokat gondolkodik azon, hogyan is tudta azt a sok feladatot elvégezni, amit mestere kért tőle.

A névadó ünnepségen Anatolij fia, Petrov Iván, illetve Sors Tamás, Peking és London paralimpikonja, illetve számos sportéleti szereplő, kolléga is tiszteletét tette.

Petrov Anatolij életfilozófiája szerint a cél mindig a sikeres sportoló és egyben sikeres ember nevelése.

Több ezer gyermeket tanított meg úszni, miközben fontos feladatnak tekintette a tehetséggondozást és utánpótlás nevelését. Az általa vezetett Pécsi ANK Úszóklubban (jelenleg PSN Zrt. Úszószakosztály) ép és sérült fiatalok integrált foglalkoztatása valósul meg, a kezdők oktatásától a versenysportig.

Eredményeit alapos elméleti felkészültségének, 50 év szakmai és gyakorlati tapasztalatainak (13 évig egyetemi oktatóként, 27 évig testnevelő tanárként és négy évtizede edzőként dolgozva), az állandó önképzésnek és kitartó, igényes munkájának köszönheti.

2000 óta tanítványai minden Paralimpián aranyérmet nyertek (Sydney 2000 , Athén 2004, Peking 2008 és London 2012), Rio de Janeiro 2016-ban ezüst és bronzérmet. 

A Magyar Edzők Társasága a Mesteredző Kollégium döntése alapján 2005-ben Mesteredzői Címben részesítette.

2014-ben a magyar úszósportért végzett több évtizedes edzői munkája elismeréseképpen elnyerte a Magyar Úszó Szövetség Centenáriumi Díját.

 

A PSN Zrt. ezúton is gratulál Petrov Anatolij pályafutásához és egész életen át tartó munkájához, valamint köszöni a közös munkába fektetett szakértelmét és a sportért tett erőfeszítéseit!

Forrás: pecsistop.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek