Hírek

Összefoglaló az eddigi atlétika eredményekről

Atlétika

2020. szeptember 17.

Az alábbiakban Ferenczi Imre atlétika szakosztályvezető összegzése olvasható a PSN Zrt. sportolóinak eddigi eredményeiről.

Összefoglaló az eddigi atlétika eredményekről

Parádésan kezdte az évet a PSN Zrt. Atlétikai szakosztálya. A Budapesten zajló fedett pályás idény bajnoki döntős eredményei következnek.
          
Elsőnek a 13 éves újoncok versenyeztek a bajnoki címekért. 600 méteren Nagy Lujza 1;44;6-tal 3., Várkonyi Balázs pedig szintén 3. helyen végzett magasugrásban, 130 cm-el.

A febr. 22-én és 23-án zajló felnőtt, fedett pályás Országos Bajnokságon Garamvölgyi Petra rúdugrásban 410 cm-es országos ifjúsági csúccsal 2., ugyanitt Borhy Annamária 370 cm-rel az 5. helyen végzett.
Farkas Bence 200 méteren szintén 2., míg távolugrásban Brunner Hugó ifjúságiként 657 cm-rel 8. lett.

Ifjúsági és junior OB-n 200 méteren Farkas Bence 21,48-as eredménnyel az első helyen, míg 60 méteren, 7;01-el 2. helyen végzett.
3000 méteren Varga Eszter 3. lett, 11;08-as eredményével. 
A junior rúdugrást Borhy Anna nyerte 371-gyel, míg az ifjúságiaknál Garamvölgyi Petra nyert  401 cm-rel. Távolugrásban Brunner Hugó 656 cm-rel a dobogó harmadikát fokát foglalhatta el.        

A Sport XXI programban részt vevő csapataink is hasonlóan sikeresen szerepeltek a regionális küzdelmekben.

A kiemelkedően jól sikerült fedett pályás idényt sajnos a koronavírus miatti helyzet kissé megtörte. Elsősorban az ügyességi atlétáknak okozott kisebb visszaesést a technikai munka hiánya. Ennek ellenére rendkívüli módon tudtak helytállni atlétáink a „zanzásított” szabadtéri idényben is. Augusztus, szeptember hónapban hétről hétre versenyről versenyre kellett bírni a terhelést atlétáinknak, edzőinknek. A rendkívüli, szokatlan helyzet kevés sportolónak kedvezett, így elmaradtak az egyéni csúcsok, de talán túlzás is lett volna ilyen versenysorozatban, ilyen felkészülési körülmények között csúcsokat várni a fiataloktól.

A Felnőtt Országos Pályabajnokságon Garamvölgyi Petra ismét dobogóra tudott állni, 3.  helyen végzett 380 cm-rel. 3000 akadályon Varga Eszter 11;17-tel is az 5. helyet szerezte meg.

Junior Országos Bajnokságon 100 méteren Farkas Bence a kiváló 10,73–as idővel 2. lett, míg a 200 méteres távon nem talált ellenfélre, 21,42-vel utasította maga mögé a mezőnyt.

3000 akadályon Varga Eszter folytatta jó szereplését, és 1. lett, 11;26-os teljesítménnyel.

A budapesti  bajnokságokat követő hétvégén már Debrecenben folytatták a küzdelmet most az ifjúsági atléták. 100 m-en Brunner Hugó 11,32-vel 6., míg távolugrásban, nagy küzdelemben győztesen került ki a versenyből. Eredménye 678 cm.

100 m leány futamokból Garamvölgyi Petra bizonyította gyorsaságát, és 4. helyen végzett a sprinterek között, 12,77-tel. Rúdugrásra kissé elfáradt, és 371-gyel azért még elcsípte a dobogó harmadik fokát.

Az év további versenyei a Liga döntők, felnőtt csapatbajnokságok megszokott magas színvonalú eredményeket hoztak. Aki folyamatosan meglepetést meglepetésre halmozott, az Varga Eszter volt, aki hétről hétre javított egyéni csúcsain, és az utolsó Szuper Liga döntőjében elért egyéni csúcsa 3000 akadályon 10;49, már nemzetközileg is kiemelkedő teljesítmény, amivel felzárkózott legjobbjaink mellé.

Sajnos a legjobbak közül kiesett a makacs sérülési hullámmal küzdő, magasugró, hétpróbázó Kárpáti Enikő, akitől a 2021-es évben várunk egy szerencsésebb szezont.             

A versenyszezonnak azonban még nincs vége, visszavan még a Serdülő, Újonc Bajnokság, a 10 000 méteres Bajnokság, a Mezei futó OB, valamint az U13 és fiatalabbak Sport XXI versenyei.

A vírushelyzet miatt a nemzetközi viadalok elmaradtak, így legjobbjaink nem tudtak válogatott viadalokon, korosztályos világversenyeken bizonyítani. Reméljük, hogy a következő évben rendeződik a versenyrendszer, és a felkészülésünk is zavartalan lesz.       

Edzőink akik a felsorolt sportolók kiválasztásában, felkészítésében és a rendkívüli versenyidényben nem kímélve magukat részt vesznek:

  • Béliné Fekete Viktória
  • Putsayné Völgyi Erzsébet
  • Fogarasi Sándor
  • Putsay Zoltán
  • Huszárné Kövesi Enikő
  • Halász Ádám
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep