Hírek

Motivációs beszédet tartottak úszóink a hétvégén

Úszás

2020. szeptember 21.

A Magyar Úszó Szövetség legátfogóbb utánpótlás programja a Jövő Bajnokai, amely keretében havonta vannak a 11-14 éves korosztály számára központi programok, képzések. Az elmúlt hétvégén a két vendégelőadó mellett a PSN Zrt. kiemelt úszói is megszólaltak.

Motivációs beszédet tartottak úszóink a hétvégén

Az országszerte 9 régióban működő Jövő Bajnokai program szeptemberi rendezvényén dr. Kalamár Hajnalka és Kabarcz Zoltán szerzőpáros érkezett a „Győztes vagy!” című új könyvével. A duó nyitotta meg a motivációs beszédeket e napon, majd a PSN Sportiskola kerettagjain kívül meghívott vendégként Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszó és Jászó Ádám, ifjúsági válogatott sportoló is vett részt a programon.

– dr. Kalamár Hajnalka és Kabarcz Zoltán ismerős már számunkra, hiszen „A Nyerő Hármas - Sportoló, edző, szülő" című könyvekkel már körbejárták a régiókat, így nálunk is voltak, sőt a könyvük címe a Jövő Bajnokai program képzéseinek jelmondatává is vált. Új könyvükkel kezükben érkeztek most hozzánk, amelyből volt szerencsém már a megjelenéskor hozzájutni egy tiszteletpéldányhoz. A könyvet olvasva mindenképpen szerettem volna, hogy a szerzőpáros újra ellátogasson a sportolókhoz, mert a téma mindig aktuális és fontos. A témához kapcsolódóan meghívásomra Kenderesi Tamás és Jászó Ádám is tiszteletét tette az előadáson, előadói szerepben.

Mindkét sportoló különböző utat járt be a válogatottságig, Tomi esetében az olimpiai részvételig és a bronzéremig. Mindkét sportolónak más és más fejlődési szakaszai voltak az életkorukhoz mérten, de mindkettőjükben közös, hogy a nehézségeket legyőzve lettek sikeresek sportágukban. Fontosnak tartom, hogy a sikerek mellett az esetleges kudarcokról, hibákról is beszéljünk, hiszen így talán más számára ez elkerülhető lesz. Nagyon tanulságos volt a két sportolóval való beszélgetés, ami után a "Győztes vagy" motivációs előadás sok hasznos gyakorlati tanáccsal látta el a programon résztvevőket. Az előadás végén mindenki kapott egy példányt a könyvből, amit a szerzőpáros és a két válogatott sportoló dedikált – foglalta össze Jancsik Árpád, a dél-dunántúli régió vezetője aki a Jövő Bajnokai program összrégiós koordinátora is egyben.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek