Hírek

Újraalakult a MOB sportolói bizottsága

2020. október 5.

Alakuló ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottsága, amelynek tagja lett a PSN Zrt. négyszeres olimpikon, Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes sportlövője, Csonka Zsófia.

Újraalakult a MOB sportolói bizottsága

A grémium jövőt érintő tervei között szerepel – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) irányelveihez igazodva – a hazai sportági szakszövetségek sportolói bizottságainak megalakításának és működtetésének további szorgalmazása.

A MOB hasonló bizottságának tagjai közül az egykori úszó Gyurta Dániel a NOB Sportolói Bizottságának tagja, az atléta Baji Balázs az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának alelnöke, a korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó Knoch Viktor a nemzetközi szövetség testületében tag. Emlékeztetőül, a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinát a 2017-es racicei világbajnokságon választották be a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Sportolói Bizottságába – ő azonban nem tagja a MOB hasonló testületének.

Az ülésen részt vett Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Vékássy Bálint főtitkár, akik aktualitásokról tájékoztatták a résztvevőket.

Szó esett az éppen készülő, új alapszabályról, a jövőbeli tervekről, a tokiói olimpiáról és az arra való felkészülési folyamatokról, illetve a Magyar Olimpiai Csapat új kereskedelmi márkájáról, arculatáról, a Magyarockról.

Forrás és további információk: olimpia.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Torna 2020. október 28.

Csapatban szerepeltek fiatal tornászaink

Úszás 2020. október 26.

Országos bajnoki cím az úszóknál

2020. október 26.

Aktuális heti versenyek