Hírek

Közösen versenyeztek az atléták és a triatlonisták

Triatlon

2020. október 26.

Október 24-én, Kecskeméten rendezték a Mezei Futó Országos Bajnokságot, ahová rendhagyó módon a PSN Zrt. atlétika és triatlon szakosztálya együtt utazott el, ráadásul a junior lányok mezőnyében közös csapatot felállítva szerepeltek.

Közösen versenyeztek az atléták és a triatlonisták

A két szakosztály régóta próbálta összehozni ezt az együttműködést, de a sportágak eltérő versenynaptára miatt nem sikerült eddig. A triatlonisták női versenyzői a pihenő időszakukban vállalták az indulást, míg Bence készült a megmérettetésre. Ő már több ízben is végzett dobogón ebben az atlétikai számban, ezért szerette volna fényesebbre váltani korábbi érmeit.

Először a teljes női mezőny rajtolt juniortól a felnőtt korcsoportig. Itt volt versenyben a PSN Zrt. junior csapata és a felnőttek mezőnyében Sárszegi Noémi. Az 5 km hosszú távon Varga Eszter nagyon jó versenyzéssel megszerezte a junior ezüstérmet, és csupán 1 másodperccel maradt le az abszolút dobogóról. Hangya Adrienn szintén a junior mezőnyben szerzett bronzérmet, és Várvölgyi Dorkával kiegészülve győzelmet ünnepelhetett a háromfős junior PSN csapat. Sárszegi Noémi szintén remekül futva az abszolút 8. helyen végzett.

A férfiak versenyében Bicsák Bencéért szoríthattunk, aki az egész hétvége legnépesebb mezőnyében vágott neki a 8 km-es távnak. Bence taktikája a kivárásra volt felépítve. A táv nagy részében a mezőnyben futott, és várta, mikor robbantanak a legnagyobb ellenfelei. A négykörös verseny utolsó fordulójában meg is kezdődött a várt támadás, amit sikeresen átvett Bence. Néhány száz méter alatt hirtelen csak hárman maradtak a korábbi tíz fős élmezőnyből. 1300 m-rel a cél előtt Bence megkontrázta az addig támadó szekszárdi ellenfelét, és sikerült leszakítania minden üldözőjét. A célig 50-60 m-es előnyt tudott kiépíteni, és győztesként léphette át a célvonalat.

Így már nem csak triatlonban, hanem az atlétikában is van bajnoki címe. Ez a győzelem nagy lendületet adhat az olimpiai felkészüléséhez.

Az edzők örömtelinek tartják, hogy e két szakosztály ilyen példásan együtt tudott működni, és remélik, hogy a jövőben ez többször megismétlődhet.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek a pompás és árulkodó eredményekhez!

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. november 22.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2020. november 16.

Jászó Ádám országos bajnok