Hírek

Együttműködés a PSN Zrt. és a PTE TTK között

Úszás

2020. november 6.

Nagy előrelépés a pécsi úszás sportágának a PSN Zrt. és a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet között tegnap létrejött együttműködés, amelyet a két fél képviselői ünnepélyes keretek között írtak alá.

Együttműködés a PSN Zrt. és a PTE TTK között

A PSN Zrt. Úszószakosztályát érintő együttműködés érdekében szervezett jeles eseményen Prof. Dr. Sós Csaba a Magyar Úszó Szövetségtől és Fogarasi Gábor PMVJ Népjóléti és Sportbizottság alelnöke is tiszteletét tette.  Dr. Váczi Márk örömmel jelentette ki, hogy ezután az egyetem és az évtizedek óta sikeres pécsi úszás szoros együttműködésben, kölcsönösen segítik majd egymást, hiszen az a tudományos háttér, amit az úszóknak nyújtani tudnak, óriási előrelépés lehet a felkészülésükben.

Dr. Horváth Attila dékán úr kiemelte, hogy a továbbtanulás előtt álló pécsi sportolóink kiemelt támogatást élveznek annak érdekében, hogy Pécsen maradjanak az úszás kiválóságai. Ezt Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes, és Iván Bence Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes sportolónk is megerősítette, hiszen jelenleg is az egyetem aktív hallgatói.  A paralimpiai bronzérmes Konkoly Zsófia és az ifjúsági válogatott Jászó Ádám pedig jövőre szeretnének itthon továbbtanulni.

Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ahogy eddig, úgy ez után is a biztos hátteret nyújtják sportolóinknak, és büszkeséggel tölti el, hogy az úszók között az olimpiai és paralimpiai érmes sportolók mellett több tehetséges fiatalt is segíthetnek.

Prof. Dr. Sós Csaba üdvözölte az együttműködést, ami 2 éve dr. Tóvári Ferenc és Jancsik Árpád kezdeményezésére indult el, és elmondta, hogy a hamarosan induló Úszónemzet program keretén belül az oktató- és edzőképzés kiemelt szerepet kap majd, amit a mostani együttműködési megállapodás már tartalmaz, így mint egyetemváros, fontos szerepet tölt majd be az országos programban. Dr. Tóvári Ferenc vezetésével az egyetemi uszoda már az Úszónemzet program által kiadott szakmai anyag alapján indít csoportokat, ahol a versenysportba való integráció is része a megállapodásnak. Ezen felül a jelenlegi sportolók egyéni foglalkozására is lehetőséget ad az egyetemi uszoda.

Jancsik Árpád szerint óriási előrelépés a pécsi úszósport számára jelen együttműködés. Lehetőség adódik az aktuális edzői stáb folyamatos továbbképzésére, a sportolók magas szintű menedzselésére, hiszen az egyesületen kívül már az egyetem és a városvezetés is nagyon komolyan veszi pécsi úszók nem csak aktív sportpályafutásának, hanem a civil életbe való elhelyezkedésük segítését is.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói