Hírek

Jászó Ádám országos bajnok

Úszás

2020. november 16.

A járványügyi helyzet miatt szigorú biztonsági intézkedésekkel rendezte meg a Magyar Úszó Szövetség a legnagyobb utánpótlás versenyét, a Serdülő és Ifjúsági Országos Bajnokságot.

Jászó Ádám országos bajnok

Döntők nélkül a délelőtt folyamán csak a serdülő, délután csak az ifjúsági korosztály versenyezhetett 4 napon keresztül a budapesti Tüske uszodában. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. részéről 11 sportoló állt rajtkőre.

Az Ifjúsági Országos Bajnokság első napján Jászó Ádám 50 méter gyorson és 100 méter háton 2. helyezett lett. Az Ifjúsági Országos Bajnokság második napján úszónk 50 méter pillangón és 200 méter vegyesen 3. helyezett lett.

A harmadik nap is izgalmakkal teli volt, nem akármilyen csata folyt 100 méter gyorson. Az első helyet most az ifjúsági világbajnok, Zombori Gábor vitte el, de nincs okunk panaszra, hiszen óriásit úszva, 50,56-os időeredménnyel Jászó Ádám 2. helyezett lett.

Az ifjú úszónak nem volt elég a verseny első három napján szerzett érmek hada, így megfejelte azokat az utolsó nap 50 méter hát fordulójának első helyezésével, így országos bajnok lett. 100 méter pillangón a 3. helyet szerezte meg.

Ádám a négynapos versenyről összesen 7 éremmel tért haza.

A serdülő dupla korosztályos értékelésnél alsó korosztályként kiválóan teljesítettek fiú versenyzőink, legfőképpen Hartmann Máté, aki a friss 1500 méteres bajnoki címének eredményén faragott több, mint 10 másodpercet, 800 méter gyorson pedig egy hajszállal lemaradva 4. lett az idősebbek között. A lányok közül Kárpáti Dalma úszta az egyéni csúcsokat, 100 pillangón egészen a 7. helyig jutott. Váltóink pontszerző helyen végeztek az ifik között.

Versenyzőink: Jászó Ádám, Hartmann Máté, Szabó Patrik, Pónya Botond, Séner Martin, Besenyei Zsombor, Kárpáti Dalma, Bujdosó Eszter, Fekete Bálint, Szabó Donát

Gratulálunk minden sportolónak és edzőnek az elért eredményekhez!

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói