Hírek

Mozgásban az utánpótlás

Vízilabda

2020. december 2.

November utolsó hétvégéjén Budapesten és Balatonfűzfőn ugrottak vízbe pólósaink, utóbbi egy félbeszakadt, 2008-as DVL Kupa, előbbin pedig a Markovits Kálmán Budapest Bajnokság keretében.

Mozgásban az utánpótlás

MARKOVITS KÁLMÁN BUDAPEST BAJNOKSÁG, „A” CSOPORT

A hétvégi bajnokságon dupla forduló keretei között a fiúk egy vereséggel kezdtek, de aztán rendezve soraikat másnap szép győzelmet arattak.

1) UVSE Hunguest Hotels - PSN Zrt. 15-8 (2-2; 4-0; 5-3; 4-3)

Pécs: Méhes (k) - Torma 1, Schlapp-Molnár 2, Baksa, Divják 2, Holl 1, Arató 1, Stockwell 1, Gaál, Békés, Pálfai, Imre

Edzők: Balázs Bence, Kovács Krisztián

– Szombaton az UVSE ellen ugrottunk vízbe. A mérkőzés elején tartottuk magunkat, aztán a második negyedtől teljesen összeroppant a csapat. Fegyelmezetlenség, figyelmetlenség és dekoncentráció volt jellemző mind támadásban, mind védekezésben. Az UVSE nagyon magas szintű játékot produkált ellenünk, amivel sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt. Támadásban passzívak voltunk, védekezésben pedig hibákkal segítettük az ellenfelünket. Folyamatosan próbálkoztunk, de nem sikerült felzárkózni. A mérkőzés után rendet kellett tenni a fejekben, és meg kellett beszélni a hibákat, levonni a tanulságokat. Gratulálunk az ellenfelünknek, ezen a mérkőzésen sokkal jobbak voltak, mint mi – mondta Balázs Bence, edző.

2) OSC ÚJBUDA - PSN Zrt. 10-11 (3:2, 2:3, 1:2, 4:4)

Pécs: Méhes (k) - Torma 1, Schlapp-Molnár 3, Baksa, Divják 2, Holl, Arató 1, Stockwell 4, Gaál, Békés, Pálfai, Imre

Edző: Balázs Bence

– Vasárnap kipihenten és tiszta fejjel érkeztünk meg a Nyéki Imre uszodába, az OSC csapata elleni mérkőzésünkre. Az előző napi kudarc után bizonyítani akartunk saját magunknak, hogy képesek vagyunk sokkal jobban is játszani. Az első negyedtől kezdve kőkeményen küzdöttünk, és minden gólnál önfeledten együtt örült a csapat. Elől megúszás gólokat és akciógólokat tudtunk lőni, a centerjátékunk Divják Dejannak köszönhetően nagyon eredményes volt. A mérkőzésen rengeteg kiállítás volt mindkét oldalon, de az előny megjátszásokban az ellenfél felülkerekedett rajtunk. Összesen 6 gólt kaptunk emberhátrányból. Rendkívül izgalmas mérkőzésen, csapatként küzdve végül győztesként hagyhattuk el a medencét. Nagyon örültünk, hogy egy meghatározó játékosunk nélkül is meg tudtuk mutatni, hogy milyen jó csapat vagyunk. Gratulálunk a csapatnak – méltatta a győztes mérkőzést Balázs Bence.

BRONZÉREM A DVL 2008-AS "NYÁRI" KUPÁN

–  A nyárra tervezett, de félbeszakadt 2008-as DVL Kupát pótoltuk be vasárnap Balatonfűzfőn. Az augusztusban megrendezésre kerülő Dunántúli Vízilabda Kupa ezen a napon zárult le. A félbeszakítás előtt már bejutottunk az 1-3. helyezésért harcolók csoportjába, így a mérkőzésnapon a cél a dobogó minél magasabb fokára történő feljutás volt. Az utazó keret viszont nagyot változott, hisz az eredetileg ebben a kupában induló játékosoknak ezen a napon a Budapest bajnokságban kellett helytállniuk. Így ide még javában fiatalabb, kevesebb játékrutinnal rendelkező gyerekekkel utaztunk. Mindkét mérkőzésen mindenki sok játéklehetőséget kapott. A két mérkőzésünk közötti négy és fél óra szünetben beszélgettünk a gyerekekkel, közösen pizzát rendeltünk, valamint az első mérkőzésről készült videót egy órán keresztül elemeztük. A Sopron elleni mérkőzésen kissé megszeppenve kezdtünk, majd a mérkőzés végére felvettük a mérkőzés ritmusát. Második mérkőzésünket az AVUS csapata ellen játszottuk, ahol az első két negyedben magabiztos vízilabdát tudtunk játszani. Összességében a harmadik helyet értük el a dobogón, jó csapatépítő ereje volt a napnak, valamint mindenki sok szerepet kapott – mondta Kovács Krisztián, edző.

1) Sopron – PSN Zrt. 14 – 0

2) PSN Zrt. – AVUS 3 – 12

Játékosok: Vogronics Zalán (kapus), Belső Gergő, Berki Bence, Goldmann Mátyás, Dömös Zsigmond, Vörös Eszter, Kindl Barnabás, Bognár Árpád, Soproni Szabolcs, Gajdus Márton, Gömbös Zsombor, Nagy Zsolt, Becsei Bende, Huber Zsombor (kapus), Szabó Dániel

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában