Hírek

Országos szinten taroltak úszóink

Úszás

2020. december 15.

Az idei Felnőtt Úszó Országos Bajnokságot Kaposváron rendezték, ahol a PSN Zrt. több úszója is részt vett, többek között megszerezve egy országos bajnoki címet is.

Országos szinten taroltak úszóink

Véget ért az idei Felnőtt Úszó Országos Bajnokság. A rendhagyó és kihívásokkal teli év utolsó versenyét Kaposváron rendezték. A versenyprogram már az olimpiai programhoz igazodva délutáni előfutamokkal és délelőtti döntőkkel zajlott.

Ezen a bajnokságon kapott először lehetőséget arra a paraúszó válogatott, hogy vízbe ugorhasson, ami azért is volt fontos mert az elmaradt Paraúszó Országos Bajnokság helyett az IPC (Nemzetközi Paralimpiai Szövetség) engedélyezte az itt úszott idők hivatalossá tételét.
Iván Bence, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes sportolónk élt is a lehetőséggel. 5 számból indult, 2 számban egyéni csúcsot úszott, így elégedettek lehetünk a teljesítményével.
A fiatalok közül Szabó Patrik két egyéni csúccsal zárta a versenyt.

Kenderesi Tamásnak a pandémiás helyzet nem csak elvett, hanem adott is. Egy edzőpartnert, Jászó Ádám személyében. Hogy a két fiú Tari Imre irányítása alatt mennyire összecsiszolódott, az már jól látszott ezen a versenyen is. Kenderesi Tamás első nap magabiztos versenyzéssel learatta a babérokat, megszerezte a 200 méter pillangó bajnoki címét.

Jászó Ádám hatalmas egyéni csúcsot úszva, meglepve a mezőnyt bronzérmet szerzett 100 méter háton. Ideje hajszálra van az olimpiai "A" szinttől. Az 50 méter pillangó egyiküknek sem a főszáma, ennek ellenére a "B" döntő első és második helyét egymás közt leosztották egy igazi örömúszással. Ismét nem sok hiányzott 200 m háton a dobogóhoz Ádámnak, de nem lehetünk elégedetlenek, hiszen így is hatalmas egyéni csúcs lett az ideje. Az utolsó napon Tamás 100 méter pillangón 5. lett, Ádám 50 méter háton egy újabb bronzérmet szerzett.

További képek a PSN Zrt. Úszószakosztály Facebook oldalán találhatók. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában