Hírek

Vízalatti kamerarendszert próbáltak a paraúszók

Úszás

2021. január 21.

A fővárosi Duna Arénában vendégeskedett Konkoly Zsófia és Iván Bence, ahol a technikai edzésen felül kipróbálhatták a Magyar Úszó Szövetség professzionális vízalatti mozgáselemző kamerarendszerét is.

Vízalatti kamerarendszert próbáltak a paraúszók

A közös technikai edzés keretében, Virth Balázs mesteredző vezetésével a 100 pillangó paralimpiai bronzérmese, Konkoly Zsófia és a 200 pillén világbajnok Kapás Boglárka is vízbe ugrott. Habár a lányok a hétköznapok során különböző helyszíneken végzik a felkészülést, mindkét versenyzőnek ugyanannyira motiváló volt a rendhagyó tréning, hiszen a kőkemény munka közepette egyaránt a tokiói olimpia lebeg a szemük előtt, mint az év fő megmérettetése.

De nem csak Konkoly Zsófi, hanem klubtársa, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. másik kiemelkedő versenyzője, Iván Bence, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes paraúszó is a Duna Arénában vendégeskedett.

– Számunkra nagyon hasznos volt, hogy mindkét sportolónknak lehetősége nyílt arra, hogy Horváth Péter szakmai irányítása alatt, élesben is kipróbálhatták a Magyar Úszó Szövetség professzionális vízalatti mozgáselemző kamerarendszerét, így az itt látottak, valamint az így kapott információk alapján még többet tudunk csiszolni a technikájukon. Az ilyen és ehhez hasonló edzések pedig különösen fontosak az ép és a para sportolók közötti integráció kiépítésében – összegzett Jancsik Árpád szakosztályvezető. 

Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott (Facebook)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában

2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs