Hírek

Hétvégén a BVSC ellen küzdöttek pólósaink

Vízilabda

2021. január 26.

Vasárnap a PSN Zrt. vízilabda szakosztálya az ország egyik legerősebb utánpótlás-nevelő egyesületeként működő BVSC csapatait látta vendégül az országos bajnokságokban.

Hétvégén a BVSC ellen küzdöttek pólósaink
A serdülő és az ifjúsági mérkőzés képe lényegében megegyezett, a különbség az volt, hogy még a serdülőknél a PSN csapatai diadalmaskodtak, addig az ifjúsági mérkőzésen a BVSC csapata demonstrálta erejét.

A gyermek korosztályban arra készültek a pécsiek, hogy borsot törnek az eddig veretlen ellenfelük orra alá. A gyerekek az utolsó pillanatig jól küzdöttek ugyan, de az elkövetett hibákat mindig megbosszulta a vasutas csapat, így végül egy sokgólos mérkőzésen elvitték a három pontot.

Eredmények:

FIÚ SERDÜLŐ

PSN Zrt. Sportiskola – BVSC-Zugló

17 – 11

FIÚ IFJÚSÁGI

PSN Zrt. Sportiskola – BVSC-Zugló

4 – 16

FIÚ GYERMEK

PSN Zrt. Sportiskola – BVSC-Zugló

14 – 20

Beszámolók:

– Nagyon fontos győzelmet arattunk a magunk számára értékes játékkal. A megbeszélteket maradéktalanul betartva, koncentráltan és keményen kezdtünk hátul. Elöl pedig ötletesen, alázatosan és önzetlenül, igazi csapatként vízilabdáztunk, amit jól mutat a 8 játékos által szerzett 17 gólunk is, amelyek közül több is gyors helyzetfelismerés után született. Nem szabad azonban elmennünk amellett, hogy volt két kb. 4 perces “rövidzárlatunk”, ami intő jel lesz a továbbiakra nézve. emiatt és a 11 kapott gólunk miatt kell, hogy hiányérzetünk legyen. Minden játékosomat dicséret illeti, akik közül kiemelném Slézia Dávidot, aki hosszú betegséget követően, október után volt újra velünk és a mai - szinte hibátlan - teljesítményével igazolta, hogy milyen fontos tagja a csapatunknak – jellemezte a bajnokságot dr. Szilágyi Kristóf, serdülő edző.

– Merész Bandi bácsi anno egy szintén BVSC elleni vesztes OBI-es meccs után azt nyilatkozta: “Bekiabáltuk az alagútba, hogy “húúú” és kijött a pesti gyors...”. Hát, valahogy én is hasonlóan éreztem magamat és a mai játékunkat. Jó leckét kaptunk a klasszikus BVSC-iskolából, amivel szemben úgy érzem, lélektani és motivációs hiány miatt nem lehetett ma ellenszerünk. A mérkőzés és mi is fejben szétcsúsztunk, ami miatt védekezésben mindig lemaradtunk egy-egy ütemmel, támadásban pedig rossz döntéseket hoztunk. Pedig van szívünk, és tudunk is szenvedélyesen vízilabdázni, de ezt ma valamiért jól titkoltuk. Jövő héten azonban vissza fogunk találni a helyes útra – nyilatkozta dr. Szilágyi Kristóf, ifjúsági edző.

– A mérkőzést dekoncentráltan kezdtük, és könnyű gólokat adtunk az ellenfelünknek. Rengeteg helyzetet dolgoztunk és hagytunk ki az egész mérkőzésen. Mivel két meghatározó játékosunkat is elvesztettük már az első felidőben, ezért át kellett alakítani a csapat struktúráját. Meglátszott a gólokban és labdaszerzésekben, amikor a csapat összeszedett, türelmes és fegyelmezett volt. Gratulálok a BVSC-nek a győzelemhez, mi pedig kielemezve a találkozót dolgozunk tovább – mondta Jakab Dániel, gyermek edző.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek